Rondje markt


Symposium: initiatieven die gezond gedrag stimuleren bij mensen met een lage sociaaleconomische status
Op 22 juni 2022 verdedigt promovendus Lisanne Mulderij haar proefschrift: Care to move! A mixed-methods evaluation of care-physical activity initiatives for citizens with a low socioeconomic status. Voorafgaand aan deze verdediging vindt een symposium plaats. In dit symposium worden verschillende onderwerpen besproken die raken aan het onderwerp van het proefschrift van Lisanne Mulderij: initiatieven die gezond gedrag stimuleren bij mensen met een lage sociaaleconomische status. Naast een plenaire sessie zullen er verschillende workshops worden georganiseerd.

12.00 uur: Inloop met lunch

13.00 uur: Opening door dagvoorzitter Edith Feskens

13.05 uur: Plenaire sessie

* Niamh Murphy: ‘What works in getting communities more active? An Irish perspective’
   (Waterford Institute of Technology).

* Ardine de Wit: ‘De gecombineerde leefstijlinterventie in Nederland: de huidige situatie’ (RIVM).

14.00 uur: Pauze

14.15 uur: Parallelle workshops

15.15 uur: Einde

Na afloop van het symposium vindt van 16.00 tot 17.30 uur de openbare verdediging van het proefschrift plaats. Het symposium en de verdediging zijn los van elkaar bij te wonen en vinden plaats op de campus in Wageningen.

Aanmelden kan via dit formulier


Nu beschikbaar: bewegen als medicijn – gratis documentaire
Zijn wij als Homo Sapiens op een keerpunt beland wat onze gezondheid betreft? De laatste 70 jaar is onze gezondheid sterk achteruit gegaan vanwege hogere inactiviteit, meer stress en ongezondere voeding. Overgewicht steeg maar liefst van 10% in 1950 naar bijna 60% momenteel. In de afgelopen 50 tot 70 jaar hebben meerdere generaties onvoldoende kennis meegekregen over de gezondheids- en preventierichtlijnen die nu bekend zijn, dus het is tijd voor een kennisupdate. Niet alleen voor de consument, maar zeker ook voor professionals, binnen o.a. gezondheidszorg, sport en lifestyle, die met consumenten werken.

Lees hier verder

31

share