Volg de nieuwe e-learning ‘Gezond Gehoor voor sportprofessionals’

 

Er is niets zo lekker als een motiverende beat tijdens het sporten. Muziek motiveert, houdt het tempo hoog en maakt sporten een stuk aangenamer. We willen dat de muziek vooral niet te zacht staat, maar moeten er ook op een verantwoorde manier mee omgaan. Te veel en te harde muziek kan namelijk bijdragen aan blijvende gehoorschade. Wist je bijvoorbeeld dat ARBO-wetgeving een volumegrens van 80-85dB voor instructeurs aangeeft?

 

Sportscholen en daarmee dus ook instructeurs zijn een belangrijke schakel in het voorkomen van gehoorschade bij jezelf, collega’s, maar ook bij de deelnemers van de lessen. Door samen meer aandacht te creëren voor gezond gehoor bij versterkte muziek, kunnen we langer van onze oren en de muziek genieten tijdens onze wekelijkse sportuurtjes.

 

Hoe kunnen we als sportschool op een verantwoorde manier omgaan met de muziek tijdens onze groepslessen en in de fitnesszaal? Hoe laten we de muziek voor ons werken in plaats van tegen ons en hoe houden we daarbij ons gehoor gezond? Dat leer je in de nieuwe e-learning van I Love My Ears (ILME), ontwikkeld door VeiligheidNL in samenwerking met NL Actief.

 

1 november lancering e-learning  ‘Gezond Gehoor’

Vanaf 1 november is de e-learning kosteloos te volgen. Er is een variant voor de fitnessprofessional en één voor de manager van een fitnessclub. Op 1 november wordt door NL Actief bekend gemaakt hoe je je kan inschrijven.

+ lees verder

31

share