Interview top 3 Dutch Fitness Award

‘De vraag naar persoonlijke begeleiding groeit’

John Vosters (27) uit Reusel werd in 2020 tot winnaar van de Dutch Fitness Awards bekroond. Hij werd uitgeroepen tot beste personal coach van Nederland. In de zomer van 2019 zette hij zijn eigen bedrijf op: Private Health. De belangrijkste pijlers: kwaliteit, persoonlijk en kleinschalig. Het concept: op een duurzame manier gedragsveranderingen en leefstijlveranderingen realiseren. “Ik ben dan ook enorm trots op het winnen van de Dutch Fitness Awards. Het is een mooie beloning voor een jaar hard werken, tevens mijn eerste jaar dat ik volledig zelfstandig met Private Health bezig was. Naast dat ikzelf natuurlijk voor 100% achter mijn concept en visie sta, betekent dit voor mij dat dit ook gezien wordt door vakgenoten.”

+ lees hier verder

‘Er moeten kwaliteitsstandaarden komen’

Roy Pennings (25) van PIT Fitness in Kaatsheuvel werd tweede bij de Dutch Fitness Awards in de categorie beste personal trainer. In zijn onderneming staan prestatie, plezier en privacy centraal. Hij begeleidt klanten van A tot Z. Na een intake wordt het trainingsplan opgesteld. Alles met het oog op een duurzame oplossing: een plan werkt volgens Roy Pennings alleen in de praktijk als dit moeiteloos in de leefstijl van de klant geïmplementeerd kan worden. Ondanks de coronapandemie gaat het goed met zijn bedrijf. “We proberen alles door te laten gaan, 1 op 1 coachen mag. Rondom ons pand verzorgen we in bootcamp-stijl de personal trainingen. Als leden het niet prettig vinden om in deze tijd naar onze locatie te komen, zorgen wij dat we naar hen gaan. Zo kunnen ze in hun eigen, veilige omgeving buiten trainen.” Leden kunnen ook zelf thuis aan de slag. Via e-mail en Whatsapp wordt het contact onderhouden. “We doen alles op basis van maatwerk.”

+ lees hier verder

‘Niet alleen hard trainen, maar ook goed luisteren’

Mariëlle Valenteijn (37) is eigenaresse van Fit by Valenteijn. Uit passie en enthousiasme voor de sport is het idee ontstaan om een privé studio aan huis in te richten: een fijne plek waar ze haar personal trainingen kan geven. “Het is zeker niet alleen hard trainen, maar ook goed luisteren en oprechte interesse hebben in je klant. Tijdens de training erachter komen dat je klant liever even gaat boksen om zijn hoofd leeg te maken, of juist mindfull ademhalingsoefeningen wil doen. Ik denk in mogelijkheden en oplossingen”. Mariëlle Valenteijn werkt veel samen met fysiotherapeuten en osteopaten, zodat ze elke klant zo goed mogelijk kan begeleiden in diverse trajecten. “Al deze zaken zorgen ervoor dat het bij mij anders is, gedreven door de passie om mensen fitter en blijer te maken waardoor ze het leven beter aankunnen.”

+ lees hier verder

23

share