‘Niet alleen hard trainen, maar ook goed luisteren’ (vervolg)


Op dit moment verzorgt Mariëlle Valenteijn al haar trainingen buiten. Veel klanten zijn dit al gewend, omdat ze normaal ook veel buiten traint. De nadruk ligt vaak meer op ‘vooral lekker sporten en zich mentaal goed voelen’ dan daadwerkelijk grote doelen halen. Tijdens de lockdown heeft ze zo veel mogelijk persoonlijk contact gehouden met iedereen door ze te bellen, appen of mailen. Daarnaast heeft ze op een online platform trainingsvideo’s en voedingstips gedeeld. 24/7 coaching ziet ze nog niet zitten. “Ik sta echt wel klaar voor mijn klanten, maar ik ben naast personal coach ook gewoon moeder, partner, zus, vriendin. Ik vind mijn werk fantastisch, soms voelt het ook niet als werk, maar er zijn grenzen.”

 

Volgens Mariëlle Valenteijn zal personal coaching in de toekomst veel meer gericht zijn op een persoonlijke en holistische aanpak. “Er zal veel meer maatwerk toegepast worden. Het zal steeds meer gaan over het trainen en coachen van de gehele mens. Daarnaast zal een personal trainer hopelijk een groter deel uitmaken van de preventieve aanpak voor de gezondheidszorg.”

 

Ze mag zich nu de beste vrouwelijke personal trainer van Nederland noemen. “Ik besef het eigenlijk nog niet echt, het is in ieder geval een enorme eer en bekroning op mijn manier van werken.”

 

share