ReumaNederland en NL Actief starten
eind januari publiekscampagne

 

In januari zullen de eerste honderd fitnessprofessionals hun certificaat krijgen dat zij de opleiding Fitness & Reuma met succes hebben afgerond. Dat is voor ReumaNederland en NL Actief ook het moment om een publiekscampagne te lanceren, om mensen met een vorm van reuma te attenderen bij welke fitnessclubs in Nederland zij veilig en verantwoord kunnen sporten. De publiekscampagne zal in samenwerking met de NL Actief Preventiecentra worden uitgerold, en zowel een landelijk als lokaal karakter hebben.

In Nederland hebben zo’n twee miljoen mensen een vorm van reuma. Voor hen is beweging vaak noodzakelijk. Om mensen met een reumatische aandoening op een verantwoorde manier, veilig en met plezier te laten sporten, zijn ReumaNederland en NL Actief een samenwerking aangegaan om fitnesscentra op te leiden. De bewegingsdeskundigen die deze deelnemers gaan begeleiden, zullen dit dankzij ReumaNederland volgens de meest recente wetenschap gaan doen. Er is inmiddels ook een studieboek Fitness & Reuma beschikbaar.

ReumaNederland en de aangesloten lokale en regionale reumapatiëntenverenigingen zijn op zoek naar fitnesscentra naar wie ze hun leden kunnen doorverwijzen. Inzet is dat in 2022 meer bewegingsdeskundigen de opleiding gaan volgen, zodat er een landelijk dekkend netwerk van clubs komt waar mensen met een vorm van reuma terecht kunnen.

Meer informatie: www.nlactief.nl

6

share