Opleidingsmogelijkheden

 

• Gratis diploma niveau-3 behalen (Fitnesstrainer-A)
Alle professionals met aantoonbaar drie jaar werkervaring en zonder diploma krijgen de gelegenheid om gratis een examen te doen om het branchediploma te behalen, op niveau-3. Dat diploma biedt de mogelijkheid om aansluitend bijvoorbeeld de opleiding Bewegingsdeskundige voor mensen met een vorm van reuma of Leefstijlcoach op niveau-3 te volgen. De behoefte aan professionals die mensen kunnen begeleiden naar een duurzaam betere leefstijl groeit namelijk enorm, maar daarbij wordt niet meteen gedacht aan de professionals in de fitnessbranche. Dat heeft veel met beeldvorming te maken. Is de professional in de club of de personal coach ook een leefstijlcoach? Om recht te doen aan de sterk groeiende vraag naar leefstijlcoaches, kunnen professionals met opleiding niveau-3 beginnen aan de opleiding Leefstijlcoach 3+ te volgen.

• Gratis doorstroom van niveau-3 naar niveau-4 (Fitnesstrainer-B)
Het diploma niveau-3 biedt ook de mogelijkheid om de opleiding tot Fitnesstrainer-B te volgen. Om beter aan te kunnen sluiten bij de eisen die verwijzers uit de eerstelijnszorg stellen en de verwachtingen van bedrijven bij het uitrollen van vitaliteitsprogramma’s, is het noodzakelijk dat er meer professionals op niveau-4 en -4+ komen. Fitnessclubs met professionals op dat niveau kunnen een NL Actief Preventiecentrum worden. Bovendien liggen er voor een 4+ professional diverse kansen om zich te bekwamen in het begeleiden van mensen met een aandoening als diabetes, obesitas en NAH.

Heeft u opleidingswensen voor uw personeel? Stuur dan een mail naar info@nlactief.nl. Er is ruimte voor ruim 800 fitnessprofessionals om gebruik te maken van deze regeling. Wacht niet te lang met aanmelden, want vol = vol.

6

share