Fight The Crisis: een branche-initiatief voor
fitnessondernemers en clubmanagers
(vervolg)


Wij, en met wij bedoel ik de hele branche, hebben zoveel kennis en kunde. Waarom bundelen we deze kennis en kunde niet en gaan we als een soort collectief de branche niet helpen? Onze klanten, de fitnessondernemers en clubmanagers, kunnen onze kennis en inzichten juist nu erg goed gebruiken! We waren het er dan ook snel over eens: we moeten het maatschappelijk maken, zonder commercieel belang. Hiermee werd het een branche-initiatief en hebben we dit voorgelegd aan de brancheorganisatie, NL Actief. NL Actief was meteen enthousiast en heeft het initiatief opgepakt en verder uitgewerkt. De kennispartners van NL Actief, toeleveranciers en belangenverenigingen hebben door middel van sponsoring geld ingebracht om Fight The Crisis te bekostigen. Een paar weken later konden wij zeven Masterclasses online en gratis aanbieden aan fitnessondernemers en clubmanagers. Binnen een paar dagen hadden we al 330 inschrijvingen en hebben we drie weken lang, zeven Masterclasses op het gebied van crisismanagement, strategie, marketing, sales, financieel management, productmanagement, clubinrichting, subsidieregelingen, ‘een leven lang studeren’ en meer kunnen aanbieden!

 

Ik ben trots op alle participanten en klanten in onze mooie branche. Nog nooit eerder in de geschiedenis is iedereen massaal, belangeloos en zonder winstoogmerk bij elkaar gekomen om elkaar te helpen. Zelfs concullega’s hebben samengewerkt aan Fight The Crisis. Ik denk dat we hele mooie Masterclasses met veel waarde hebben kunnen leveren. NL Actief, onze partners en wijzelf hebben veel positieve reacties mogen ontvangen. Op dit moment is er een survey gaande om meer inzicht te krijgen in de waarde van Fight The Crisis en waar nog behoefte ligt die we verder kunnen oppakken. We zullen hier binnenkort meer over berichten.

 

Inmiddels hebben we besloten de Masterclasses als replay gratis beschikbaar te stellen aan iedereen. Dus heb je de Masterclasses niet live kunnen volgen of wil je ze graag nog eens opnieuw bekijken? Houd je mailbox in de gaten of meld je gratis aan via: www.start2move.nl/fight-the-crisis

 

Michel Looye is algemeen directeur en mede-eigenaar van Start2Move,
de grootste beroepsopleider in fitness- health- en sportbranche.

 

 

share