De preventieve werking van LES MILLS CORE


LES MILLS CORE is een unieke core workout, gebaseerd op wetenschap, waarmee je kracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen opbouwt in de spieren die je core ondersteunen, inclusief je buik-, bil- en rugspieren. LES MILLS CORE is meer dan alleen een buikspiertraining, want het is wetenschappelijk bewezen dat het ook de spieren van de achterste spierketen (rug, billen etc.) activeert en de functionele kracht en conditie van je lichaam verbetert.

 

De voordelen:

• Vergroten van corekracht en -stabiliteit

• Versterken van buikspieren, bilspieren en rug

• Verbeteren van houding en controle

• Spieruithoudingsvermogen en veerkracht opbouwen

• Herstellen van de balans van je core

 

Door de coronacrisis zijn we massaal gaan thuiswerken en bewegen we minder dan normaal. Helaas heeft niet iedereen de juiste middelen om thuis een gezonde werkhouding aan te nemen, zoals een goede stoel of een in hoogte verstelbaar beeldscherm. Veel mensen zitten voorovergebogen aan de keukentafel, bewegen minder dan normaal en nemen minder vaak pauzes. Vaak ontstaan er al na een paar dagen klachten. Daarnaast bewegen de meeste mensen minder sinds de coronacrisis. Veel mensen hebben in hun vrije tijd minder buiten de deur te doen en hoeven door het thuiswerken bijvoorbeeld niet meer naar het werk te lopen of te fietsen. Bankhangen lijkt de populairste vrijetijdsbesteding van veel Nederlanders te zijn geworden.

 

Beginnende klachten kunnen snel omslaan in chronische klachten, die moeilijker te bestrijden zijn. Om klachten door bijvoorbeeld het thuiswerken te voorkomen of te verminderen, is het belangrijk om regelmatig te bewegen en goede oefeningen te doen om onder andere je houding te verbeteren. Met LES MILLS CORE verbeter je je houding en met een sterke core word je sterker in alle dingen die je doet. Aan de ene kant bouw je spierkracht op en aan de andere kant leer je jouw eigen lichaam beter kennen. Dit helpt bij het verbeteren van je houding en bij het voorkomen en herstellen van blessures. Een must dus voor alle thuiswerkers!

 

Om je leden thuis fit te houden en om houdingsklachten bij je leden te voorkomen of te verbeteren, zou je als club LES MILLS CORE via livestream of LES MILLS On Demand aan kunnen bieden. Livestream LES MILLS CORE workouts naar de huiskamers van je leden. Zo kunnen je clubs contact blijven houden met je leden, wat in deze tijd heel erg belangrijk is. Er is vanuit Les Mills ook covermuziek voor LES MILLS CORE beschikbaar.

 

Het programma LES MILLS CORE is een erg toegankelijke workout voor leden om thuis mee te beginnen. Leden hebben niet veel materialen en niet veel ruimte nodig, omdat het een vrij statisch programma is. De benodigde materialen zijn een SMARTBAND of tube en enkele gewichtschijven. Het programma is goed te coachen en de opties die in de les worden gegeven, kunnen ook duidelijk worden gedemonstreerd tijdens een stream. Indien leden geen tubes of gewichtschijven hebben, kunnen ze ook makkelijk gebruikmaken van ‘huis-tuin-en-keuken’ materialen, zoals flessen water. Clubs kunnen leden ook een (tijdelijk) materiaalpakket aanbieden met schijven en tubes om thuis aan de slag te gaan.


Meer informatie: info@lesmills.nl of bel naar +31 (0)416 34 97 25

 

share