HET SUCCESCONCEPT FUNCTIONAL TRAINING:
EEN INTERVIEW MET
ARJAN VAN DORP

Met Functional Training hebben fitnessondernemers, en zij die dat willen worden, een veelbelovende bouwsteen bij de hand om hun passie, het succesvol begeleiden van klanten tijdens trainingen, nog beter in te vullen. Arjan van Dorp, franchisenemer van de FT-CLUB franchiseformule in Nederland, benadrukt in hoeverre high-end trainerscompetenties in combinatie met een sluitend businessconcept een voorwaarde voor succes is.

 

Waarop moet in het bijzonder worden gelet bij de realisatie van Functional Training-zones in fitnessclubs of bij het inrichten van nieuwe clubs?

Arjan: In de eerste plaats moet de beslissing voor een functionele trainingsruimte grondig worden doordacht. Niet zozeer qua indeling en samenstelling van materialen, daar zijn de meeste ondernemers in samenspraak met de leveranciers prima toe in staat. Veel belangrijker is een gefundeerd investeringsplan en, en dat wordt vaak in alle euforie vergeten, een duidelijke implementatiestrategie en effectief verdienmodel. Uiteindelijk moet iedere investering wel terugverdiend worden. En het is aantoonbaar onjuist om het weer als een extraatje aan je leden  aan te bieden. Dit is gevaarlijk voor de continuïteit van de club, zeker in deze tijd waarin iedere ondernemersbeslissing sowieso zwaarder weegt als ooit tevoren.

 

+ lees verder

Maak online kennis
met FT-CLUB
Wil je meer weten? Iedere vrijdag om 12.00 kun je online in 30 minuten kennismaken met FT-CLUB tijdens de ‘We are FT-CLUB’  Zoom sessie. Meld je hier aan of stuur een mail naar
info@ft-club.nl

31

share