Thema Preventie:
‘Fitnessclubs en Preventiecentra niet over één kam scheren’

     

Jan Maarten van Helvoort en Sjon Oremans zijn al ruim 20 jaar de eigenaren van Total Fit Vlijmen. Ze begonnen als ‘traditioneel fitnesscentrum’, dat zich in de loop der jaren transformeerde naar een NL Actief Preventiecentrum.

De twee ondernemers vinden dat er een betere scheiding moet komen tussen de klassieke sportschool en leefstijlcentra. Total Fit Vlijmen behoort tot de laatste. “Sportscholen hebben over het algemeen een andere ‘status’ in Nederland en zolang dat blijft, willen huisartsen vaak niet met ze samenwerken. Terwijl zo’n samenwerking juist heel waardevol kan zijn voor beide partijen. Dit onderscheid maken, kunnen wij niet alleen. Daar hebben we NL Actief voor nodig en andere belangenorganisaties. We zijn niet voor niets NL Actief Preventiecentrum geworden. We kunnen wel heel hard roepen dat wij geen traditionele sportschool zijn, maar voor de buitenwereld is het allemaal hetzelfde. Onze focus heeft altijd al bij preventie gelegen en wij willen ons daarom op geen enkele wijze vergelijken met de grote, goedkope ketens. Maar we worden wel allemaal over één kam geschoren. Daar hebben we in de beeldvorming last van. Bij een onderscheid hebben wij baat, maar ook de klant, omdat deze zo beter een keuze kan maken wat voor soort club bij hem of haar past.”

NL Actief mag volgens Jan Maarten van Helvoort en Sjon Oremans het keurmerk Preventiecentrum krachtiger uitdragen. “Als beweegprogramma’s dan ook voor een groot deel vergoed gaan worden door de verzekeringsmaatschappijen kunnen wij veel meer bieden, met name voor de mensen die meer begeleiding nodig hebben. Bijvoorbeeld mensen die kampen met NAH, overgewicht, de naweeën van COVID-19, Parkinson en diabetes. Met een aanbod voor deze doelgroepen kunnen we ons écht onderscheiden.”

+ lees verder

21

share