NL Actief start programma ‘Actief na corona’
voor ex-coronapatiënten

NL Actief is gestart met het programma ‘Actief na corona’ gericht op ex-coronapatiënten. Hiervoor is een begeleidingsprotocol opgesteld dat 6 april 2021 is gepresenteerd. Bewegingsdeskundigen van NL Actief Preventiecentra gaan het programma uitvoeren. Met ‘Actief na corona’ geeft NL Actief namens de fitnessbranche invulling aan het maatschappelijk vraagstuk om revaliderende coronapatiënten te begeleiden naar meer kwaliteit van leven.

Als coronapatiënten het ziekenhuis of de intensive care verlaten, wacht hen doorgaans een lang revalidatietraject. Herstel na een opname kan zelfs maanden duren. Ook patiënten die onder de groep met ‘milde klachten’ vallen, moeten soms langdurig revalideren. Ze merken dat dagelijkse fysieke activiteiten als wandelen, fietsen, traplopen en huishoudelijke klussen moeilijker gaan dan voorheen.

Het zorgvuldig en verantwoord opbouwen van conditie en spierkracht in combinatie met gezonde voeding, is dan ook van cruciaal belang. Daarin ligt een belangrijke rol voor de bewegingsdeskundigen van NL Actief Preventiecentra om - desgewenst samen met de eerstelijnszorg (psycholoog, diëtist, logopedist, fysiotherapeut en ergotherapeut) - revaliderende coronapatiënten te begeleiden naar een weer fit en vitaal leven.

Meer informatie: www.nlactief.nl   Bekijk de video

18

share