‘Met 24/7 coaching creëer je bewustzijn’

Personal coach en voedingscoach Richard de Vroome past al jaren het uitgangspunt van 24/7 coaching toe. Niet om zijn klanten dag en nacht te kunnen volgen en begeleiden, maar wel om ze bewust te maken van hun leefstijl. Hij gebruikt daarvoor een meetband en hanteert het principe van een ‘onbewuste’ en ‘bewuste week’.

“Ik heb een groep klanten die niet staat te springen om een sporthorloge om de pols te dragen. Ze kiezen liever voor een ‘reguliere’ horloge of een chique wearable die ze ook onder een pak kunnen dragen. Om ook deze groep klanten op afstand te kunnen volgen, maak ik gebruik van Bodymedia Sensewear. Dat is een band die ze om hun bovenarm dragen, twee weken lang. De eerste week doen ze dat ‘onbewust’, in de zin dat ik ze alleen uitleg hoe de band werkt en laat ik ze een voor hen normale week beleven. Daarna lees ik de data uit en maak ik ze hiermee bewust van hun leefstijl. Op een aantal punten stuur ik dan bij in de vorm van opdrachten ter verbetering. De tweede week is bedoeld om bewust met die opdrachten aan de slag te gaan om te zien wat het effect hiervan is geweest op de data.”

+ lees verder

17

share