‘Met 24/7 coaching creëer je bewustzijn’ (vervolg)


De meetgegevens zorgen bij zijn klanten niet voor een schokgolf. “Mensen weten doorgaans wel waarin ze tekort schieten als het gaat om bijvoorbeeld beweging en slaap. De meting heeft met name tot doel om bewustzijn te creëren. Cijfers laten toch zien hoe de scores echt zijn, ook al heb je een vermoeden. Ze kunnen zo ook zelf zien dat bijvoorbeeld een uur hardlopen ’s avonds niet de hele dag zitten compenseert. Klanten zijn toch wel vaak verbaasd hoeveel ze van de norm afwijken. Het maakt ze bewuster van hun leefstijl. En sommige klanten stappen na de meetweken alsnog over naar een wearable, omdat ze het interessant vinden om iedere dag data van zichzelf te kunnen bekijken. De Sensewear week wordt gedurende de tijd dat ik klanten begeleid regelmatig herhaald om te zien of ze nog op de goede weg zijn.”

 

“Het is dus niet zo dat ik mijn klanten 24/7 volg en begeleid. Dat kan wel, maar het gros vindt het prima om periodiek te meten. Want ze blijven nieuwsgierig naar de resultaten en de effecten van de trainingen. Al mijn klanten hebben namelijk een doel: ze willen in hun leven presteren. Dat varieert van de manager die fit wil zijn om in zijn werk tot de beste performance te kunnen komen tot de senior die op de golfbaan zijn maatje letterlijk en figuurlijk wil bijbenen. Iedereen heeft een eigen reden om fit, vitaal en gezond te blijven. Mensen komen niet alleen voor cosmetische redenen. Ik heb geen klanten die alleen maar willen afvallen of gespierder worden.”

 

Richard de Vroome is erkend personal coach en voedingsdeskundige. Hij roept vakgenoten op om consumenten vooral multidisciplinair te begeleiden. “Gezondheid is het kostbaarste bezit van mensen. Ze vertrouwen ons een deel van de begeleiding van hun gezondheid toe. Daar moet je heel serieus en vakbekwaam mee omgaan. Als personal coach kun je niet alles weten. Ik mag mensen adviseren op het gebied van voeding, maar klanten met bijvoorbeeld diabetes mag ik niet begeleiden. Omdat ik daarvoor de kennis mis. Het is geen zwaktebod, maar een teken van professionaliteit als je als personal coach samenwerkt met andere experts op het gebied van voeding, slaap, mentale begeleiding. Ik ben pleitbezorger van een holistische benadering van de mens. Samenwerking met experts en specialisten zoals een (sport-)psycholoog, fysiotherapeut, huisarts en diëtist vind ik een meerwaarde in de begeleiding van mijn klanten. Je versterkt elkaar als professional en kunt de klant zo optimaal begeleiden.”

 

 

share