Rondje Fitnessmarkt


Nederlands netwerk gaat Leefstijl als medicijn programma aanbieden
Sinds november 2019 is er een Europees breed Leefstijl als medicijn programma in ontwikkeling. Het doel van dit programma is sport- en lifestyle-organisaties, professionals, vrijwilligers en consumenten te voorzien van wetenschappelijk gevalideerde kennis (vanuit leefstijlrichtlijnen van o.a. de WHO, EU en Gezondheidsraad) en hulpmiddelen over actiever leven, gezonder eten, beter omgaan met stress, mentale kracht. Er wordt, i.s.m. Europe Active, een competentieprofiel ontwikkeld (Healthy Lifestyle Promotor) en een gratis leefstijl als medicijn adviseur e-learning (documentaire) programma. Nieuwe Gezondheid uit Weert, de initiatiefnemer van het Europese www.new-health.eu project, start in 2020 met een pilot, in samenwerking met steunpunten, om het leefstijl als medicijn programma aan particulieren aan te bieden.

Lees verder

Nieuw: Pre- & Postnatale Fitness Specialist
De pre- & postnatale Fitness Specialist cursus is ontwikkeld om de personal trainer de juiste kennis te geven over sporten tijdens en na een zwangerschap. Vaak is er nog veel onduidelijkheid over sporten tijdens de zwangerschap. Is het juist wel of juist niet goed om te blijven sporten? Blijven sporten tijdens de zwangerschap is natuurlijk altijd goed, echter vergt het wel aanpassingen in het trainingsschema. Tijdens deze cursus leer je de basiskennis over een zwangerschap en wat daar allemaal bij komt kijken. We focussen ons vooral op wat dit voor jou als PT-er betekent. Waar dien je als PT-er rekening mee te houden? Hoe zit het met de belastbaarheid van een zwanger lichaam? Mogen de buikspieren nu wel of niet getraind blijven worden? Wat is een diastase? Vanaf wanneer mag een bevallen moeder weer beginnen met sporten? Zodra jij over de juiste kennis beschikt, kun jij je zwangere leden professioneel blijven begeleiden tijdens een bijzondere fase van hun leven. Op deze manier voorkom je ook ledenuitval: goed voor je business dus. Docente is Sylvia Lemmens. De cursus wordt verzorgd op 2 oktober in Weert.

Meer informatie

Overzicht Les Mills program trainingen
Inschrijven kan via lesmillsinstructeurs.nl. Wil je meer informatie over de Program Trainingen en/of Advanced Trainingen? Neem dan contact op met Les Mills via telefoonnummer +31 (0)416 34 97 25 of stuur een e-mail aan info@lesmills.nl.

Bekijk het programma

Nieuwe gratis webinars HDD Group Academy voor clubeigenaren en managers
Ga naar academy.hddgroup.com voor meer informatie en om je in te schrijven.

WEBINAR: ZO BEREIK JE DE JUISTE DOELGROEP VOOR MEER INSCHRIJVINGEN
DINSDAG 22 SEPTEMBER | 11.00 – 12.00 UUR

Het kiezen van de juiste doelgroep speelt een cruciale rol in het krijgen van meer inschrijvingen voor je club of studio. Leer je (potentiële) klanten kennen en ontdek hun behoefte, zodat je precies weet wat ze aanspreekt, hoe je ze kunt bereiken en waarom ze voor jou kiezen ten opzichte van jouw concurrenten.

WEBINAR: MET DEZE FINANCIËLE MAATSTAVEN BEREIK JE COMMERCIEEL SUCCES
DONDERDAG 24 SEPTEMBER | 11.00 – 12.00 UUR

Welk bedrijfsresultaat wil je halen? Met Key Performance Indicators (KPI’s) kun je objectief het succes van je bedrijf peilen om de voortgang van het nastreven van je doelen inzichtelijk te houden. In deze webinar ontdek je met welke financiële maatstaven je commercieel succes kunt bereiken.

WEBINAR: IN VIJF STAPPEN NAAR EEN INSPIRERENDE VISIE EN MISSIE
DONDERDAG 24 SEPTEMBER | 14.00 – 15.00 UUR

Een inspirerende visie en missie kan honderden mensen naar je club trekken. In deze webinar geven we je vijf stappen om voor jouw club of studio de meest inspirerende visie en missie ooit op papier te zetten!

WEBINAR: HET ULTIEME GROUP FITNESS PLAN VOOR EEN BETERE RETENTIE
WOENSDAG 30 SEPTEMBER | 11.00 – 12.00 UUR

Succesvolle fitnessclubs werken vaak met een bewezen group fitness management (GFM) formule.  Tijdens de webinar leer je niet alleen cijfers te meten, maar ook concrete actieplannen te maken voor het structureel verbeteren van jouw group fitness afdeling.

Technogym live: on-demand en live digitale content op de cardio-apparatuur en via de app
Technogym introduceert het revolutionaire TECHNOGYM LIVE open platform dat eindeloze trainingscontent levert, zowel live als on-demand toegankelijk op Technogym-cardio-apparatuur en via de Mywellness app. Naast de uitgebreide trainingsbibliotheek van Technogym kunnen fitnessondernemers, dankzij de nieuwe Mywellness 5.0 app, ook hun eigen content creëren en streamen naar hun leden thuis.

Dankzij Technogym Live kunnen gebruikers kiezen uit een enorme variëteit aan content (trainingen onder leiding van een trainer, outdoor virtuele trainingen, trainingsroutines, oefeningen en entertainment-content) op basis van hun persoonlijke passie, behoeften en aspiraties: van algemene fitness, tot groepstrainingen, tot atletische trainingsprogramma's en meer gezondheids- en preventiegerichte programma's. De nieuwe Technogym Live-trainingservaring is nu beschikbaar op het gehele Technogym-productassortiment en via de nieuwe Mywellness App 5.0, virtuele lessen of digitale apparaten.

Lees verder

Technogym lanceert de nieuwe EXCITE
Technogym introduceert de nieuwe Excite-lijn: de revolutionaire reeks van volledig verbonden cardioapparatuur, uitgerust met de ultieme gebruikersinterface Technogym Live, die gebruikers een nieuwe, volledig gepersonaliseerde trainingservaring biedt. Dit alles is afgestemd op hun doelstellingen en behoeften, dankzij een volledig aanbod aan workout- en entertainmentopties. In combinatie met een innovatief ontwerp combineert Excite Live plezier, prestaties en resultaten.

Excite is ontworpen rond 4 belangrijke pijlers: op maat gemaakte trainingsvariëteit, connectiviteit, ruimtebesparing en duurzaamheid. Gebruikers ervaren een zinvolle, boeiende en persoonlijke trainingservaring en het biedt ondernemers innovatie voor toekomstige groei van hun bedrijf.

Lees verder

Virtuagym lanceert FitNation: Lunch & Learn Webinars
Virtuagym, de softwareaanbieder voor fitnessprofessionals, is gestart met wekelijkse webinars onder de naam FitNation: Lunch & Learn. Altijd op donderdag van 12.00 tot 12.45 uur. De nieuwe serie is ontstaan na het succes van de eerdere webinarserie, die fitnessprofessionals hielp hun weg te vinden tijdens de recente pandemie. De nieuwe live streaming-sessies zijn bedoeld om sportschool-, club- en studio eigenaren te informeren, te updaten en te entertainen. FitNation: Lunch & Learn webinars zullen wekelijks gehouden worden en bieden plaats voor ondernemers, influencers en grote namen uit de fitnessbranche. Het geeft professionals de kans om van topspelers in fitness te leren en vragen te stellen.

Lees verder

De fitnesstrainer en personal trainer als leefstijladviseur
Het zal niemand ontgaan zijn de laatste maanden: leefstijl blijkt steeds belangrijker als het gaat om gezond blijven en complicaties van ziekten beperken, maar ook wat betreft healthy aging. Miljoenen mensen nemen daarvoor ook wekelijks initiatief door bijvoorbeeld naar een sportcentrum te gaan. Door de bewustwording van de laatste maanden is er bij veel mensen een shift gekomen van lekker sporten naar sporten voor mijn gezondheid, en zijn we ons bewuster geworden van meer leefstijlfactoren, waaronder bijvoorbeeld voeding en stress hantering. Deze kanteling in bewustwording geeft een positieve draai aan de rol van fitnesstrainers en personal trainers. Deze zijn normaal primair actief in het begeleiden van training, maar worden steeds meer ondervraagd over andere leefstijlfacetten door klanten.

Lees verder

 

27

share