De fitnesstrainer en personal trainer als leefstijladviseur


Het wordt steeds belangrijker dat fitnesstrainers en personal trainers kennis hebben van de essentiële inzichten van bewegen, de nieuwe beweegrichtlijn, welke vorm past bij welk doel en het beweegpatroon te bekijken vanuit leefstijl en niet uitsluitend vanuit de sportactiviteit in de club. Tevens is het voor de klanten waardevol als de trainer en personal trainer basiskennis heeft van voeding als medicijn, welke voeding ziekmakend is en welke vitaliserend, welke belangrijk is om af te vallen en wat bijvoorbeeld aandachtspunten zijn voor mensen die hart- en vaatziekten hebben (gehad), om maar even twee thema’s te benoemen.

 

EFAA opleidingen gelooft in de visie van de fitnesstrainer en personal trainer als leefstijladviseur en biedt daarom alle deelnemers van de Fitnesstrainer A en NASM Personal Training opleiding gratis de 2 daagse module ‘Leefstijl- en vitaliteit adviseur’ aan. Deelnemers leren o.a. de 16 essentiële inzichten van bewegen en voeding, die eigenlijk ieder mens moet kennen, maar krijgen ook tools mee om de materie in de praktijk meteen toe te passen.

 

“De fitnesstrainer en personal trainer van de toekomst is een allround leefstijl- en trainingsadviseur, trainer en coach, die mensen ondersteunt, bewuster maakt, begeleidt en coacht op verschillende leefstijlvlakken. Dat maakt de trainer waardevoller en resulteert in duurzaam gezondere klanten,” aldus John van Heel, directeur van EFAA opleidingen.

 

www.efaa.nl

 

share