NL Actief en FITcert® harmoniseren kwaliteitsstandaarden in fitnessbranche

In Nederland worden de bij NL Actief gekeurd door een onafhankelijke instantie (LERF). Deze keuring draagt al jaren succesvol bij aan het handhaven van de landelijke kwaliteitsstandaarden van de fitnessbranche. Tot voor kort ontbrak een Europees keurmerk in de sector. Hiervoor is FITcert® ontwikkeld. FITcert® stelt fitnessclubs in staat om ook op Europees niveau aan te tonen dat zij voldoen aan de gestelde eisen. FITcert® is het onafhankelijke certificatiesysteem voor fitnessclubs in Europa, gebaseerd op de Europese norm EN 17229 - Eisen aan voorzieningen en exploitatie voor fitnesscentra.

NL Actief en EuropeActive zetten hiermee een belangrijke stap naar een meer samenhangende en professionele fitnessindustrie, waarin uniformiteit en internationale erkenning de norm zijn. Beide organisaties zetten zich in voor de verbetering van de kwaliteit en erkenning van fitnessprofessionals en de branche. Sinds de uitbraak van de coronapandemie is het nog belangrijker geworden voor de fitnessindustrie om de naleving van strikte eisen op Europees niveau zichtbaar te maken. Dit om het vertrouwen van consumenten, personeel en overheden te herwinnen en het maatschappelijk middenveld sterker te binden.

NL Actief heeft exclusieve overeenkomsten gesloten met drie certificerende instellingen (IFCI Register BV, TÜVNORD en KIWA ISA SPORT), waardoor haar leden kunnen profiteren van een speciaal aanbod voor FITcert® levels 3 en 4. Hierdoor krijgen NL Actief-clubs de mogelijkheid om het FITcert® keurmerk op Europees niveau aan te vragen tegen een aantrekkelijk tarief.

Klik hier voor meer informatie

Save the date symposium NL Actief: 28 juni 2024
Op vrijdag 28 juni 2024 wordt het NL Actief symposium gehouden. We nemen je die dag mee op een futuristische reis. Het thema is ondernemerschap in de (toekomstige) fitnessbranche, waar onderzoek, technologie (AI), effectief leiderschap en samenwerken de sleutel tot succes vormen. De reis maken we samen met vooraanstaande sprekers onder wie Richard van Hooijdonk en Ray Klaassens.


12