De ondernemer van de toekomst

 

We hebben 2024 uitgeroepen tot het jaar waarin we samen met onze kennispartners de leefstijlclub van de toekomst gaan uittekenen. Alle Ezines bijvoorbeeld zullen dit jaar in het teken staan van hoe we de toekomstige invulling van de fitnessclub zien. Maar…een club heeft ook een ondernemer nodig. Bij voorkeur een ondernemer die ook toekomstproof is. Want we kunnen de meest prachtige scenario’s voor de toekomst inkleuren, zonder een bevlogen ondernemer zijn die niet veel waard.

 

Maar hoe ziet dat toekomstig ondernemerschap eruit? Wat wordt de komende jaren van de ondernemers in onze branche gevraagd als het gaat om competenties, kennis en vaardigheden? En is dat zoveel anders dan wat een ondernemer nu moet kunnen en kennen? Om die laatste vraag meteen te beantwoorden: ja, dat zal veranderen. Waarom? Omdat de wereld om ons heen verandert: demografische samenstelling, sociaal-economische ontwikkelingen, het politieke landschap. Ontwikkelingen en invloeden van buitenaf waar we geen of weinig invloed op hebben, maar die wél impact hebben op ons leven en ondernemerschap.

 

Op sommige gebieden gaat dat zelfs razendsnel. Neem bijvoorbeeld de opkomst van technologische innovaties als Artificial Intelligence. AI raakt nu al onze levens, of u dat niet of wel wil. AI is in essentie bedoeld om na te bootsen hoe mensen de wereld waarnemen en erop reageren, en daar dan beter in te worden. Daar liggen ook kansen voor onze sector. Maar hoe kunt u die benutten? Wat heeft u eraan? En wat betekent dat voor de fitnessondernemer?

 

Wordt technologie in de toekomst zaligmakend en is het dé sleutel tot succes? De ondernemer die daarin afhaakt, zal alleen nog maar in de marge zijn of haar club kunnen runnen. Of is dat te zwart-wit gesteld en blijven bijvoorbeeld de menselijke maat, leiderschap en samenwerking van cruciaal belang? Zonder menselijke leiders geen succesvolle club, hoeveel kansen technologie ook biedt?

 

Heel veel vragen en bespiegelingen. Maar hebben we ook antwoorden? Ja, die hebben we. En die presenteren we u op vrijdag 28 juni tijdens het NL Actief Symposium 2024. Eén dag, één podium waarop u wordt geïnformeerd, geïnspireerd en ook wordt uitgedaagd om over de toekomst na te denken. Stap voor even uit de waan van de dag en maak met toonaangevende sprekers en NL Actief een reis naar en door de toekomst. Uw toekomst als ondernemer of professional.

 

Ronald Wouters
Directeur-bestuurder NL Actief

 

 

6