Bouw een hechte lokale community
met fitness apps

Door Hugo Braam - CEO en medeoprichter Virtuagym

In de afgelopen jaren heeft de fitnesssector een ingrijpende transformatie ondergaan, waarbij het budgetsegment sterk is opgekomen en het uitdagend werd om puur op prijs te concurreren. Maar in plaats om met deze race to the bottom mee te doen, zijn er ook andere manieren om je te onderscheiden. Onderzoek toont namelijk aan dat clubs die meer sociale interactie hebben, hun leden makkelijker vasthouden!

En dat is ergens niet zo verwonderlijk: mensen zijn sociale dieren en hebben over het algemeen meer plezier in activiteiten met anderen. Ze zoeken ook naar verbinding met gelijkgestemden: voor motivatie, voor steun en soms ook gewoon voor de gezelligheid. Voor jou als lokale club of studio heb je de unieke kans om een kernpositie in te nemen in jouw gemeenschap: een plek waar mensen enerzijds aan hun fysieke gezondheid werken door te sporten, maar anderzijds ook vrienden treffen en nieuwe contacten opdoen.

In de sociologie bestaat het concept van third spaces, of wel een derde plek. Het idee is dat mensen drie plekken in hun leven nodig hebben: thuis (de eerste plek), werk (de tweede plek) en een derde, sociale ontmoetingsplek buiten het huis en werk. Dit is een plaats waar mensen samenkomen, bij kunnen kletsen en er een vriendschappelijke sfeer hangt. Een plek zonder verplichtingen, maar voor ontspanning en intermenselijke verbinding.

 

 

Hugo Braam

CEO & medeoprichter Virtuagym

18