FESTYFIT: HÉT NIEUWE BRANCHE EVENT
OP ZONDAG 11 JUNI IN ARNHEM
(vervolg)


Jullie hebben in korte tijd een heel groot evenement opgetuigd. Hoe is dat zo gekomen?

Marc Neijland: “We wilden na twee coronajaren weer eens een groot live event organiseren. Daarvoor is een overeenkomst gesloten met het CIOS en het Sportbedrijf Arnhem. Hun accommodatie biedt enorm veel mogelijkheden, die we in een aantal edities wilden gaan benutten. Terwijl we bezig waren met de organisatie van deze editie - met op dat moment een nog wat kleinere omvang - bereikte ons de geluiden over het niet doorgaan van Fitfair en de fysieke editie van FitNation dit jaar. Daarmee is een en ander in een stroomversnelling gekomen en een beetje uit de hand gelopen.”

 

Kun je iets vertellen over de opzet van het evenement?

“Het evenement is opgetuigd voor grofweg drie doelgroepen. De eerste en voornaamste doelgroep zijn fitnessondernemers en -managers. De tweede doelgroep is de fitnessprofessional, met een concentratie op personal trainers, leefstijlcoaches, fitnesstrainers en groepslesdocenten. De derde doelgroep is de enthousiaste sporter. Met FESTYFIT willen we deze doelgroepen samenbrengen met een ongekend groot aanbod in een festivalsfeer. De 21 areas zijn verdeeld over binnen- en buitenlocaties. Er zijn vijf ronden waarin een horizontale programmering loopt. Tussen elke ronde brengen we de sporter in verbinding met onze partners op de beursvloer, om kennis te maken met diverse innovaties en om te kunnen netwerken. Daarnaast kunnen deelnemers leuke activiteiten uitproberen. Denk daarbij aan boogschieten, wandklimmen en een pumptrack. Alles uiteraard in een ontspannen festivalsfeer.”

 

Jullie organiseren het evenement niet alleen, het wordt mede mogelijk gemaakt door partners. Kun je hier iets meer over vertellen?

“We wilden een echt branche evenement optuigen. Om een breed draagvlak te creëren daarvoor, zijn diverse partners verbonden aan het evenement, die met hun bijdrage het programma naar een hoger niveau tillen. Onder anderen NL Actief, Matrix Fitness, Virtuagym, Lijfstijlcoaches, ClubJoy, Inbody, Start2Move, Innovex Fitness en XXL Nutrition investeren mee in het event. Maar ook een partij als Basic-Fit support het event en sponsort bijvoorbeeld één van de topsprekers. Zo helpen we elkaar om een zeer leerzaam topevenement te kunnen presenteren. ”

 

FESTYFIT heeft een aantal grote namen op het programma staan!

“Dat klopt! We hebben met Mark Tuitert, Jetze Plat en Maarten van der Weijden maar liefst drie Olympisch kampioenen in de sprekers line-up staan. Daarnaast veel bekende gezichten met sprekers als Rob en Frank Trousselot, Jelmer Siemons, René Wantzing en Elian Goettsch. Voor de workouts zijn top presenters als Larz, Janneke Bakker, Ronny van de Ven, Evert van der Zee en Robert Lathouwers aanwezig. Tenslotte hebben we ook diverse presenters uit het buitenland aangetrokken om het event een internationale uitstraling te geven.”

 

10% korting voor lezers van het Ezine en leden van NL ActiefDat kan op www.festyfit.nl. Lezers van het Ezine en leden van NL Actief krijgen bovendien een korting van 10% op de reguliere ticketprijs van € 59,- inclusief BTW. Daarvoor kunnen ze bij inschrijving de kortingscode NLACTIEF10 gebruiken. Met dit ticket kunnen zij de gehele dag deelnemen aan alle activiteiten. 

 

 

 

24