Stress en voeding (vervolg)


Hoe zit het dan met stress en overgewicht? Hoewel er kleine verbanden worden gevonden tussen stress en overgewicht, zijn er nog veel onduidelijkheden. Zo kunnen we uit de soorten onderzoeken bijvoorbeeld niet concluderen of stress zorgt voor overgewicht, of andersom. Ook kunnen dit type onderzoeken niet uitsluiten dat er andere factoren in de studies zijn geweest, die hebben gezorgd voor het overgewicht of de stress. Op onze website lees je meer over het herkennen van betrouwbare informatie over voeding op internet en over voedingswetenschap begrijpen.

 

Hoewel dus niet te zeggen is welke voedingsmiddelen en -stoffen helpen tegen stress, kunnen we wel zeggen dat een voedingspatroon volgens de Schijf van Vijf de basis is. Hiermee krijg je voedingsmiddelen binnen die goed zijn voor je gezondheid op lange termijn (bijvoorbeeld omdat ze je risico op hart- en vaatziekten verkleinen) en de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren.

 

Heb je als professional vragen over voeding of materialen van het Voedingscentrum, neem dan contact met het Voedingscentrum op via Professional Services.