Technologie: de kracht achter
fysieke en mentale fitheid

Stress is een alomtegenwoordig fenomeen dat bijna iedereen wel bekend zal voorkomen. Van het gehaast om op tijd op het station te zijn tot die stroom werk die je maar niet op tijd afkrijgt; de oorzaken van stress zijn talrijk en divers. Onderzoek heeft  bovendien aangetoond dat de impact van stress vaak langdurig voortduurt, zelfs nadat de bron van de stress al is verdwenen.

Gewoonlijk associëren we stress met kortstondige intense periodes, zoals in de bovengenoemde voorbeelden, die bekendstaan als acute stress. Echter, het zijn juist de langere periodes met een lagere intensiteit die kunnen leiden tot de meest hardnekkige problemen.

Hoewel er tal van factoren zijn die bijdragen aan stress en burn-out, is de manier waarop we werken één van de belangrijkste oorzaken. In onze cultuur die 24/7 doorgaat, staan we altijd ‘aan’ en wordt er van ons verwacht dat we op elk moment beschikbaar zijn. Dit geldt niet alleen voor werk, maar ook door sociale media worden we voortdurend geprikkeld, waardoor het moeilijk is om je even terug te trekken. Als gevolg hiervan kunnen we langere werktijden hebben, overprikkeld raken en weinig tijd overhouden voor zelfzorg. Hierdoor zien we dat steeds meer mensen lijden aan stressgerelateerde gezondheidsproblemen, zoals angst en depressie.

Lees hier verder

Hugo Braam

CEO & medeoprichter Virtuagym

21