Wat vergoedt de basisverzekering als het om stress gaat?

De basisverzekering, of het basispakket, vergoedt de belangrijkste zorg. Dit is onderdeel van de Zorgverzekeringswet (Zvw). In Nederland bepaalt de overheid welke vergoedingen in de basisverzekering worden opgenomen. Bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts, ambulancevervoer, ziekenhuiszorg en medicijnen.

Behandelingen die de basisverzekering niet vergoed, zijn onder andere problemen op het werk zoals burn-out en overspannenheid. Die betaal je vanuit een aanvullende verzekering. Een aanvullende verzekering vergoedt zorg die de basis zorgverzekering niet vergoedt. In tegenstelling tot de basisverzekering is een aanvullende verzekering niet verplicht.

ZorgBody Stress ReleaseStoppen met rokenGezondheidscursussenCursus voor afvallenMindfulnessSlaapcursusDiëtistEMDR therapieErgotherapieEuritmietherapieMedische fitnessGGZGestalttherapieGewichtsconsulentHolistisch energetische therapieHydrotherapieHypnotherapieLeefstijlprogrammaPsychosomatische fysiotherapieReikiSportmedisch adviesBasis           Aanvullend    

14