Het belang van goed verzekeren
(vervolg)



Verzekeringen moeten je zekerheid bieden op de momenten dat je het echt nodig hebt. Het is dus erg belangrijk dat deze goed aansluiten op je onderneming. Vooral bij de aansprakelijkheidsverzekering, waar wordt vastgelegd welke werkzaamheden worden verricht. Op het moment dat dit niet klopt, kan het zijn dat er bij schade geen dekking is. Hoe weet je nu of jouw verzekeringen goed aansluiten? Een goede tussenpersoon houdt zich hier dagelijks mee bezig en kan je hier verder mee helpen. Kennis van de branche is daarbij een pré.

 

Als ondernemer wil je natuurlijk ook graag dat zaken snel geregeld worden. Je wilt je vooral bezig houden met jouw passie, de sport. Zelf de zakelijke verzekeringen uitzoeken en alle risico’s inventariseren kan een hoop tijd kosten. Gelukkig kun je dit uitbesteden om een hoop tijd te besparen. Zo houd je de ruimte voor speling bij de twee andere mogelijkheden.

 

Als laatste is het natuurlijk prettig om niet meer te betalen dan nodig. Dit weegt zeker de laatste maanden steeds zwaarder voor ondernemers in de sport, waar de energiekosten nog altijd hoog zijn.

Een goed marktonderzoek kan dan uitkomst bieden. In tegenstelling tot banken, die enkel hun eigen producten kunnen aanbieden, hebben tussenpersonen vaak meerdere partijen waar zij een aanbod kunnen realiseren.

 

Het liefst wil je natuurlijk van alle drie de aspecten kunnen profiteren. De gevolgen van de verkeerde (soms onbewuste) keuze kunnen bij verzekeringen groot zijn. Je weet pas wat je er aan hebt op het moment dat er schade is. Bij de verzekeringen is het daarom soms lastig om te weten welke van de hierboven genoemde keuzes je hebt gemaakt. Wij raden daarom elke ondernemer aan de verzekeringen 1 keer per jaar door te nemen met een onafhankelijke verzekeringsadviseur.

 

Mocht je nog geen adviseur hebben, of op zoek zijn naar een second opinion, maak dan als lid van NL Actief vrijblijvend gebruik van onze dienstverlening.

 

Je leest hier meer over via de website van NL Actief of Verzekerjesportschool.nl.

Liever direct contact? Neem dan gerust contact op via 06-38202862 of marnix@cmc.nl