Wat is de bandbreedte van
een vitaliteitssector?

 

Ezine-29 van NL Actief staat in het teken van corona. Wellicht een wat vreemde timing, midden in de zomer. Maar als de voorspellers gelijk krijgen, moeten we vanaf het najaar weer rekening gaan houden met nieuwe coronagolven. Dat betekent nu, in de zomer: voorbereiden.

Dat doet ook NL Actief. Vooral achter de schermen. De branchevereniging heeft zich aangesloten bij het sectorplan sport, werkt aan een eigen sectorplan fitness en broedt op een vitaliteitssectorplan. De vraag die zich onvermijdelijk opdringt: wat is het verschil tussen die sectorplannen? Is het fitnessdeel in het sectorplan sport hetzelfde als in een eigen sectorplan fitness? En als het een vitaliteitssectorplan wordt, waarin wijkt dat af?

Om met het laatste te beginnen: bij een coronaplan voor de vitaliteitssector kunnen (en moeten ook) andere partners aansluiten dan sec ondernemende sportaanbieders. Diëtisten en slaapcoaches bijvoorbeeld. Maar als je met andere partijen binnen het werkveld vitaliteit de handen ineen slaat om samen een vitaliteitssectorplan te maken met het oog op coronamaatregelen: wat wordt dan de bandbreedte? Hoe ver ga je daarin? Zou het bijvoorbeeld ook inhouden dat je mensen het advies geeft om zich te laten vaccineren, omdat je dat doet vanuit jouw rol als ondernemer/bedrijf in een vitaliteitsbranche? Een vraag die op de redactie van het Ezine van NL Actief al leidde tot discussies en uiteenlopende meningen. Dus hebben we die vraag ook gesteld aan de fitnessondernemers die in dit Ezine aan het woord komen of ze klaar zijn voor corona. Het antwoord leest u in de interviews. Spoiler alert: daar hebben ze op hoofdlijnen dezelfde mening over.

 

2

share