Zakelijk voorbereid op corona  (vervolg)


Iedereen die het nieuws volgt, weet dat de kans op maatregelen nog steeds aanwezig is, mocht er door bijvoorbeeld de zomervakantie een nieuwe golf besmettingen volgen. Voor een ondernemer kan dit wederom grote gevolgen hebben voor je onderneming. Zo kun je omzet mislopen als gevolg van een sluiting, moet je misschien je werk op een andere manier gaan uitvoeren, of worden werknemers langdurig ziek door een zware besmetting.

 

In het ergste geval zullen we misschien opnieuw de deuren (deels) moeten sluiten. Je loopt dan omzet mis. Je kunt namelijk niet al je diensten aanbieden of je verliest leden. Ben je hier tegen verzekerd? De meeste ondernemers verwachten bij omzetverlies dat de bedrijfsschadeverzekering hiervoor uitkomst biedt. Deze verzekering keert namelijk uit bij bedrijfsstilstand. Helaas keert deze verzekering alleen uit als een materiële schade de oorzaak is. Als de sluiting door de overheid is opgelegd, is er geen dekking. De overheid dient daarvoor een oplossing te bieden.

 

In het geval van maatregelen zullen we ons moeten aanpassen. Misschien wil je dan andere lessen buiten gaan geven, of zet je apparatuur buiten. Ga je andere lessen geven of nieuwe activiteiten aanbieden, controleer dan of je hiervoor verzekerd bent. Niet elke activiteit is namelijk standaard gedekt op je aansprakelijkheidsverzekering.

 

Wil je de leden laten sporten en zet je apparatuur buiten, dan is dit niet standaard verzekerd. Overleg met je verzekeraar of ze dit risico wil dragen. Mogelijk biedt zij dekking als je extra maatregelen treft om schade en diefstal te voorkomen. Denk hierbij aan een scheepscontainer met goedgekeurd slot. Er is helaas geen garantie dat een verzekeraar deze mogelijkheid biedt.

 

Corona zorgt natuurlijk bovenal voor besmettingen. De kans dat personeel ziek wordt, neemt toe en zal soms voor lastige situaties zorgen. Als een werknemer ziek is door corona biedt de verzuimverzekering gewoon dekking. De oorzaak van ziekte is namelijk niet relevant. Let wel op: als een werknemer enkel in (preventieve) quarantaine moet, dan telt dit niet als verzuim.

 

Mocht een werknemer door corona langdurig ziek worden, bijvoorbeeld bij long covid, dan is het van belang een goede arbodienst en verzuimverzekering te hebben. Controleer daarbij of het eigen risico nog goed bij jouw situatie past.

 

Mocht je zelf nog vragen hebben over je verzekeringen of wil je gewoon dat het goed geregeld wordt? Neem dan contact op met NL Actief Sportschool verzekeringen!

 

 

www.verzekerjesportschool.nl

 

share