Ik had meer verwacht van blurring

tussen food en fitness

 

In 2014 maakte ik in New York kennis met een fenomeen dat ik nog niet kende: een restaurant in een supermarkt. Mensen deden hun boodschappen in de supermarkt en liepen vervolgens naar de kok die de aangekochte producten ter plekke tot een gerecht maakte. In het restaurant werd de maaltijd daarna genuttigd. Ik vroeg de bezoekers wat hen in deze formule het meest aansprak. Dat was de combinatie van gezond eten en gemak. Ik weet nog hoe enthousiast ik terugvloog naar Nederland. Dat concept wilde ik wel introduceren in ons land. En dat deden we ook, bij de PLUS supermarkt in Venray: een pop-uprestaurant op de winkelvloer van de supermarkt. Een chef-kok bereidde er live gerechten en telkens lag er kwaliteit op de borden van twaalf gasten. Een gezonde maaltijd van slechts 12.50 euro. De volgende stap was dat we kant-en-klare maaltijdboxen samenstelden en aanboden in de supermarkt. Het werd geen succes. De bevlogen ondernemer van de PLUS in Venray bouwde wel een professionele keuken en restaurant bij zijn supermarkt, omdat ook hij de kansen zag en nog steeds ziet van deze vorm van blurring.

 

In mijn enthousiasme gaf ik destijds interviews aan vakbladen uit de foodsector waarin ik voorspelde dat blurring tussen food en fitness dé toekomst zou zijn. Een manier om mensen te helpen bij een gezondere leefstijl. Ik droomde van een samenwerking tussen restaurant, fitnesscentrum en supermarkt. Je kunt er sporten, na het sporten een maaltijd nuttigen die volledig is afgestemd op het type training dat je hebt gedaan of de maaltijd in een box meenemen en thuis zelf klaarmaken. De supermarkt is de leverancier van de ingrediënten en boxen. Het is mij (nog) niet gelukt om dit te realiseren. En soms, als ik na een training in de fitnessclub thuis in de keuken sta en denk ‘wat zal ik nu eens koken’, dwalen mijn gedachten af naar mijn voorspelling (en droom) van jaren geleden. Dat ik na het sporten een kant-en-klare maaltijd in de fitnessclub meeneem die is afgestemd op mijn training. Eet ik gezond en vul ik aan wat mijn lichaam nodig heeft. Ik had verwacht dat dit al in een deel van de clubs in Nederland gerealiseerd zou zijn. Een misvatting. Maar ik geloof er nog steeds in.


Maurice Ambaum

Hoofdredacteur Ezine NL Actief


Reageren?

 

30

share