De verzekeringsrisico’s van blurring  (vervolg)


Als je een verzekering afsluit, spreek je samen met de verzekeraar af welke activiteiten je uitvoert. Dit is voor de verzekeraar van belang, omdat ze op die manier kan inschatten hoeveel risico de onderneming loopt. Sauna’s zijn bijvoorbeeld erg brandgevoelig en niet standaard meeverzekerd.

Een veelvoorkomende oorzaak van brand in de sauna zijn fouten in de elektra. Als de elektra is beschadigd of een apparaat onjuist is aangesloten, kan brand ontstaan door kortsluiting of oververhitting. Ook ligt de oorzaak van een brand in sauna’s vaak bij de elektrische verwarming. Het verwarmingselement kan scheuren als er te koud water wordt opgegoten.

 

Het is daarom erg belangrijk om tussentijds de verzekeraar te informeren als je de activiteiten van de onderneming uitbreidt. De verzekeraar kan dan extra preventieve maatregelen voorschrijven om het risico te beperken. Op het moment dat de aanvullende activiteit niet bekend is bij de verzekeraar, is bij schade niet alleen de activiteit uitgesloten, maar mogelijk alle kosten.

 

Wil jij weten of je onnodig risico loopt? Of overweeg je om meer activiteiten aan te bieden binnen jouw onderneming? Neem dan contact met ons op! We helpen je graag met al jouw verzekeringsvragen.

 

www.verzekerjesportschool.nl

 

share