Beursverkenner - Nicole Bouwels, assisterend clubmanager Sportcentrum Coach in Waalre (vervolg)


Er waren ook veel nieuwe manieren om een lichaamsscan uit te voeren. Dit zag je voorbijkomen bij bijvoorbeeld Inbody en Tanita, de twee marktleiders in Nederland. Er wordt een volledige lichaamsscan gemaakt, waarbij je heel nauwkeurig kan zien wat je gewicht, spiermassa, vetmassa, vochtgehalte etc. is. Eén van deze modellen hebben wij als club in het najaar van 2021 aangeschaft. Erg interessant om je leden een beter beeld te geven van hun huidige lichaamssituatie en om de voortgang bij te houden.

 

Ook op het gebied van herstel kwam het een en ander voorbij. Zo hebben we kennis gemaakt met een aantal verschillende soorten massagebroeken. Als je vermoeide benen hebt na het sporten of een dag wandelen, kan 20 minuten massagebroek ervoor zorgen dat je benen bijna volledig zijn hersteld. Je spieren worden door de druk die wordt geleverd helemaal uitgeknepen als een spons.

 

Een ontwikkeling die ons dit jaar is opgevallen, is vooral het aanbod van Keiser. Op zich niets nieuws, maar wel een leverancier die er voor ons écht uitsprong! Met de toestellen van Keiser kan je sporten op apparaten met luchtdruk. Hierin maakt Keiser echt een opmars. Je kunt trainen op kracht, herstel, maar zeker op snelheid en uithoudingsvermogen.

 

Er zijn twee bedrijven waarmee wij een vervolgafspraak hebben gemaakt. Dit is Reboots, dat de recovery boots heeft ontwikkeld. Deze hebben we ook getest op de FIBO. Het is erg interessant om een stukje herstel aan te kunnen bieden in je club. Ook hebben we een vervolgafspraak gemaakt bij Exxentric. We waren erg benieuwd naar de Xbox4. Omdat we meer fysiotherapie gaan aanbieden, kan dit apparaat een mooie toevoeging zijn om excentrische oefeningen te doen.

 

Wat op de FIBO dit jaar tegenviel, was de hoeveelheid beauty. Er waren zeker vier verschillende soorten krultangen en een aantal verschillende methodes om tanden te bleken. Dit had wel wat minder gemogen wat ons betreft.

 

Wel konden we merken dat we uit de coronacrisis komen. Er waren minder grote merken aanwezig die wijzelf gemist hebben, zoals Lifemaxx en Reebok. Dat was wel jammer. Er was ook veel gericht op het thuis kunnen bewegen. Veel kan je online doen, zoals via virtual reality. Ook wordt het thuis werken makkelijker gemaakt door een loopband met een tafel voor je laptop. Hierin waren er wat minder ontwikkelingen voor fitness.

 

Als tip voor de Fitfair willen we meegeven dat het nog best wel gericht kan zijn op virtuele lessen of thuis in beweging blijven. Verder zullen er veel masterclasses zijn over verschillende onderwerpen over training en voeding. Zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen!’

share