Beursverkenners - Eline & Elizabeth van
Fysio & Fitness Middenmeer
(vervolg)


Welke ontwikkeling is jullie opgevallen?

Dat er vooral veel biomechanische apparatuur was: veel apparaten waarin je hele lijf mee beweegt en alles daarmee in beweging is. En veel meer gezonde producten qua eiwitrepen en shakes. Alles met minder suiker.

 

Met welk product/dienst/bedrijf willen jullie een vervolgafspraak maken?

Wij hebben zelf alle apparatuur van Technogym. Dat zou ook het enige bedrijf zijn waarmee we een vervolgafspraak zouden willen maken.

 

Wat viel jullie tegen op de FIBO?

We hadden verwacht veel meer aangesproken te worden en dat stands hun producten echt goed zouden neerzetten, zeker na 2 jaar Corona. Op de hele beurs hebben we maar 1 Pilates stand gezien, verder waren sporten als Pilates, yoga, yin, meditatie eigenlijk niet aanwezig! Terwijl daar veel vraag naar is.

 

Kunnen jullie aan het aanbod merken dat we uit de coronacrisis komen, in de zin dat er op de beurs meer aandacht was voor leefstijl en concepten als digitale coaching?

Dat kon je zeker wel zien, maar ik had ook meer verwacht dat juist het samen trainen en het samen sporten en gezond zijn veel meer in de kijker gezet zou worden. Weinig vertegenwoordiging van groepslessen, terwijl we denken dat je veel mensen langer bindt aan fitness door de verbinding met sportschool en instructeur. Daarnaast hebben mensen samen sporten ook gemist. Niet voor een scherm, maar live met een instructeur.

 

Wat is jullie tip voor de bezoeker van de Fitfair, op basis van jullie bezoek aan de FIBO?

Dat je gericht moet gaan kijken wat jouw doelen zijn en waar jij als sportschool of studio voor staat en wat je wilt gaan uitstralen.

 

Zijn jullie nog zaken opgevallen die jullie hebben verrast?

Dat als je als standhouder één lijn uitstraalt en er écht bent voor je klanten, dit veel meer drukte oplevert dan wanneer je allemaal maar wat doet. Vertegenwoordigers uit alle landen waren present bij Technogym en dit maakte wel dat er veel belangstelling was. We werden door iedereen aangesproken en uitgenodigd. Dit was bij alle andere stands niet het geval.

share