‘Vrouwen durven steeds meer in zichzelf te investeren’  (vervolg)


Bbb health boutique heeft veel oog voor plezier, persoonlijke aandacht en begeleiding. “In de cabine bieden wij dagelijks groepslessen aan, maar je kunt ook zelfstandig trainen waarbij de coaches je helpen en motiveren bij het uitvoeren van jouw persoonlijke programma. Daarnaast bieden wij ook groepslessen in de zaal aan, dus buiten de hot cabin. Dit varieert van barre tot kickboksen.”

 

Sporten in warmte is goed voor de doorbloeding, heeft een reinigende werking, is fijn voor de spieren, stimuleert de vetverbranding en is ontspannend. “Voor vrouwen met lichamelijke klachten zoals hernia, instabiliteitsklachten of gewrichtspijn is liggend sporten in warmte heel geschikt. Je kan zelf bepalen hoe warm het in jouw cabine wordt. De temperatuur in de cabine wordt, onder normale omstandigheden, op 40 graden gezet. In bijzondere situaties, denk aan zwangerschap of reuma, wordt op maat gekeken naar de juiste temperatuur.”

 

Kleinschalige clubs voor alleen vrouwen worden steeds populairder. Dat verbaast Dominique Hoes niet. “Veel vrouwen vinden het fijn om alleen met andere vrouwen te sporten, in een veilige omgeving en zonder dat ze het gevoel hebben dat ze door mannen worden bekeken. Dat bieden wij. Een ander pluspunt is de verbinding en herkenning: vrouwen willen sommige ervaringen en uitdagingen liever delen met andere vrouwen, juist vanwege de herkenning en het onderling begrip. En we zien duidelijk de trend dat steeds meer vrouwen in zichzelf durven te investeren en de noodzaak daarvan ook inzien.”

 

Naast de verbreding naar de zorg verwacht ze dat ook het wegnemen van taboes meer aandacht krijgt in de fitnessbranche. “Dan denk ik bijvoorbeeld aan stress in relatie tot verschillende levensfases. Studie afronden, de eerste baan, moeder worden, hoge werkdruk, burn-out, kinderen die het huis verlaten, het verlies van een partner. Het is nu vaak nog lastig om over die stress te praten. Ik verwacht en hoop dat het de komende jaren gemakkelijker gaat worden om die gevoelens te delen en dat we daar vanuit onze sector ook op kunnen inspelen, met nog betere holistische maatwerkprogramma’s.”

 

share