Muziek als legale doping - Trainen op maat (vervolg)


Onderzoek toont aan dat muziek bijvoorbeeld kan zorgen voor een fijn gevoel onder meer door stimulering van de beloningssystemen in de hersenen. Vrolijke of opzwepende muziek veroorzaakt onder andere een hogere productie van dopamine, waardoor je jezelf beter voelt. Dopamine kennen we als het ‘plezierstofje’ van de hersenen, en het speelt een belangrijke rol bij gedachten en gevoelens. Daarnaast is dopamine ook belangrijk voor beweging en doelgericht denken en handelen. Zaken die bij sporten een grote rol spelen. Verder heeft muziek een aantal andere belangrijke effecten. Het leidt sporters af van vermoeidheid en pijn, verhoogt gemoedstoestand, vergroot het uithoudingsvermogen, vermindert ervaren vermoeidheid en kan hierdoor zelfs de effectiviteit van de stofwisseling vergroten. Tijdens wedstrijden van topsporters blijkt ook dat muziek een klein, maar significant positief effect heeft op het prestatievermogen. Waarschijnlijk ken jij ook wel het gevoel dat je lekker aan het hardlopen bent op je favoriete muziek en bijna vergeet dat je jezelf inspant.

En natuurlijk zien we ook sporters met ear-pods en hun eigen muziek. Dat is logisch. Maar juist voor de algemene ruimtes, de cardio sectie, de separate trainingsruimtes en natuurlijk ook de kleedkamers, coffee corners en entree – waar radio niet voldoet en consumenten muziek bronnen feitelijk verboden zijn - wil je prettige en passende muziek op de achtergrond.

 

Vanuit bovenstaande wetenschap en ervaring ontwikkelde Trend Music haar muziekselecties (ook royaltyfree). ‘Handpicked & curated’ door onze eigen- en gast-DJ’s: Trend Music Control & Play software.

 

Wil je meer weten of een keer afspreken en van gedachte wisselen? Wij kennen de fitnesswereld goed en ‘weten wat daar speelt’. Vele collega fitnessclubs zijn al vertrouwd met de Trend Music Control & Play software.

Neem contact op via info@trendmusic.nl of bel Dj Pim (06-21298578) of DJ Robert (06-22484598).

 

 

share