Fitnessclub Tiel: playlist voor in de club en diverse lessen staat op de website

 

Wie wil weten welke muziek Fitnessclub Tiel draait, hoeft maar de website te raadplegen. Daar staat een lange playlist met alle nummers die in de club en in een aantal groepslessen te horen zijn. De playlist wordt samengesteld door de instructeurs, die voortdurend nummers en beats toevoegen. Voor Angela Gerrits (33), groepsles- en fitnessinstructeur bij Fitnessclub Tiel, een welkome bron van inspiratie. “Misschien moeten we ook onze leden vragen of ze nummers in de playlist willen zetten. Weten we meteen waar zij graag naar luisteren.”

 

Muziek is voor Angela Gerrits zelf ook belangrijk als ze sport. “Ik sport het liefst met stevige muziek. Dat werkt goed voor mij. Ik probeer, ook voor mezelf, de muziek zo samen te stellen dat die past bij de les. Ik geef onder andere de volgende lessen: bodyshape en aqua fitness. De doelgroep en de aard van de bewegingen zijn leidend voor de muziekkeuze. De aquagroep bestaat uit een gemixt gezelschap. Daar kies ik meestal voor muziek uit de jaren ’70 en ’80 met genoeg beat voor de oefeningen. Bodyshape is qua leeftijd een gemêleerd gezelschap. Ik kies dan voor moderne up tempo liedjes, omdat dat ook past bij Bodyshape.”

 

Het afstemmen van muziek op de lessen heeft ze moeten leren. “Toen ik ruim 4 jaar geleden begon, moest ik me gaan verdiepen in het samenspel van muziek en bewegen. Dat heb ik echt moeten leren, daar was ik veel tijd mee kwijt. De laatste twee jaar gaat het steeds gemakkelijker. Ja, ik ben wel vaak met muziek bezig. Als ik in de auto zit en ik hoor een leuk nummer, dan zie ik in gedachte al voor me welke oefening daarbij zou passen. Ik vind het leuk om daarmee bezig te zijn. Ik merk ook dat muziek steeds belangrijker wordt in de lessen en in de club. Het bepaalt voor een groot deel de sfeer en de beleving.”

 

De playlist op de website is de muzikale bibliotheek van Fitnessclub Tiel. “We zijn er ooit mee begonnen om als instructeurs elkaar te inspireren met nummers en beats. Zo werd de lijst langer en langer. De playlist staat op de website om ook onze leden inspiratie te geven. Ze kunnen zien welke nummers wij gebruiken en ze kunnen de muziek ook zelf downloaden voor hun eigen trainingen. Muziek geeft veel mensen extra energie tijdens het sporten. Ik denk dat de factor muziek alleen nog maar belangrijker gaat worden in onze branche.”

19

share