Muziek als onmisbaar element van het hybride businessmodel

Binnen de fitnessindustrie gaat het steeds vaker over een holistische aanpak en de rol die fitnessondernemers innemen om mensen op alle vlakken gezond te krijgen en te houden. Ik ben ervan overtuigd dat technologie de sleutel is om al deze elementen optimaal bij elkaar te brengen en zo een complete dienst te bieden waarin aandacht is voor zowel fysieke als mentale gezondheid. Zo kun je zonder specifieke kennis bijvoorbeeld mindfulness en meditatie aanbieden door samenwerkingen aan te gaan met de juiste partijen en het gebruiken van de juiste tools.

Fit worden en de overtollige kilo’s eraf trainen, zijn van oudsher belangrijke redenen geweest om lid te worden van een fitnessclub. Maar inmiddels zijn we ons ook veel bewuster van het belang van sport en ontspanning voor onze mentale conditie. Muziek kan hierin een belangrijke rol spelen, waardoor het van belang is dat je als fitnesscentrum hier bewust op inspeelt.

De kracht van muziek bij fitness
Voor veel mensen zijn muziek en fitness onlosmakelijk verbonden. Dit is met name duidelijk binnen groepslessen: geen spinningles, HIIT of circuittraining compleet zonder opzwepende muziek. Maar ook wie rondkijkt bij de reguliere krachttraining ziet dat verreweg de meesten hun work-out doen onder begeleiding van hun eigen soundtrack. Muziek geeft niet alleen een energieboost, maar helpt ook in the zone te komen bij een work-out. En dat is niet zomaar.

+ lees verder

17

share