Subsidieproject ‘NL leert door’
kwaliteitsimpuls voor fitnessbranche

 

Ik heb op deze plek vaker gepleit voor het belang van kennis en opleiden. Alleen met meer hoger opgeleide fitnessprofessionals kunnen we een volwaardige partner worden voor onder meer de zorgsector. Op het snijvlak van zorg en leefstijl liggen enorme kansen voor onze branche.

De coronapandemie leek echter een soort anker te worden voor mijn pleidooien. Want opleidingsbudgetten werden afgeroomd of zelfs geschrapt. De financiële prioriteit van clubs gaat uit naar andere zaken, en dat begrijp ik goed. De helpende hand wordt nu echter uitgestoken door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Met het project ‘NL leert door’ krijgt onze branche een flinke financiële injectie om professionals verder op te leiden. De opleidingskosten kunnen grotendeels worden gefinancierd vanuit de subsidie.

Samen met onze consortiumpartners FNV Sport en Bewegen en benVitaal geven we de komende maanden ruim 800 professionals de kans om een diploma te behalen of door te stromen naar een hoger niveau. De gesprekken met fitnessclubs, uitgevoerd door benVitaal, zullen in de loop van september beginnen. Op pagina 5 en 6 van dit Ezine vindt u meer informatie over NL leert door.

Laten we samen deze geweldige kans aangrijpen om ruim 800 professionals zich verder te laten scholen.

 

Ronald Wouters
Algemeen directeur NL Actief

Reageren?

 

4

share