Webinar Succesvol Maatschappelijk Sportondernemen: Lokaal Sportakkoord als potentieel verdienmodel

 
Sport en bewegen is belangrijk voor een gezonde samenleving. Wij zijn bij uitstek dé branche die mensen helpt te werken aan hun fitheid, vitaliteit en een gezonde, actieve leefstijl. Maar fitness heeft ook een belangrijke maatschappelijke waarde. Denk daarbij aan de kansrijke rol van fitness bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken als overgewicht, eenzaamheid, welvaartsziekten, sociale cohesie en preventie. Hoe kan je hier als ondernemer op inspringen door middel van het Lokaal Sportakkoord? Daarover hoor je op 7 en 10 september meer in het NL Actief webinar Succesvol Maatschappelijk Sportondernemen.

 

Uit onderzoek blijkt dat er in verhouding nog te weinig ondernemende sportaanbieders betrokken zijn bij de lokale sportakkoorden. Beseffende dat meer dan de helft van de Nederlandse sporters aan sport en bewegen doet bij een ondernemende sportaanbieder geeft dit te denken! Te meer omdat de maatschappelijke waarde van fitness ook steeds meer potentieel krijgt als verdienmodel. Zeker nu in nagenoeg alle 355 Nederlandse gemeenten lokale sportakkoorden zijn gesloten. Daarvoor zijn tientallen miljoenen euro’s uitvoeringsgeld beschikbaar. Tevens zijn er aanzienlijke reducties op duurzaamheidstrajecten te verkrijgen en kunnen om-niet opleidingen worden gevolgd om de onderneming te versterken. Het Lokaal Sportakkoord biedt niet alleen financiële kansen, maar ook kansen om lokaal een sterker netwerk en imago op te bouwen.

 

Hoe kun je die kansen benutten?
Het webinar Succesvol Maatschappelijk Sportondernemen geeft meer inzichten in de kansen en mogelijkheden van de lokale sportakkoorden voor de fitnessondernemer. Ondersteund door best practices van collega ondernemers, aangevuld met concrete handvaten.

Klik hier om je aan te melden

27

share