Thema Preventie: ‘Gezond leven moet beloond worden’ (vervolg)


De Nederlandse bevolking weet volgens Marcel Keppel nog te weinig van leefstijlpreventie af. “Dat begint bij informatieoverdracht, het stimuleren van mensen naar een gezond gedrag. Gezond leven moet beloond worden, door bijvoorbeeld de prijzen in de supermarkt aan te passen. Het moet voor een grote groep mensen laagdrempelig worden om aan leefstijlpreventie deel te nemen. Naast de prijzen in de supermarkt kun je denken aan een vergoeding om deel te nemen aan een leefstijlprogramma dat gefaciliteerd wordt door zorgverzekeraars. Ik denk dat daar veel interesse voor is. Daarnaast moet de overheid goed onderzoeken wat de voordelen zijn op het gebied van gezondheid, maar ook op financieel vlak als je meer op preventie gaat inzetten. Maar uiteindelijk zijn het toch de mensen zelf die het moeten doen. Ze moeten intrinsieke motivatie hebben om veranderingsbereid te zijn. En als ze dat zijn, dan zijn we bij BeneFIT bereid om ze daarin zo goed mogelijk te faciliteren en begeleiden.”

 

De studio is tijdens de eerste lockdown al geheel coronaproof gemaakt. Maar zelfs als ze straks weer open mogen, wil Marcel Keppel een kleine, maximale bezetting hanteren. “We hebben de afgelopen maanden namelijk gemerkt dat klanten dit erg prettig vinden. Iedereen kan zo op een veilige manier, met afstand van elkaar, sporten. Die ruimtelijkheid, veiligheid en hygiëne willen we zeker behouden.”

Nu sporten al een paar maanden niet binnen mag, is Marcel Keppel veel buiten te vinden. Een afdak geeft zijn club de mogelijkheid om buiten te trainen, in weer en wind. “Naast deze buitentrainingen bieden we ook online trainingen aan en geven we onze leden zelfs trainingspakketen mee met trainingsmaterialen om thuis te sporten. Zo hebben we toch een kwalitatief goede training op afstand. Een videokanaal is nog in ontwikkeling. Over het algemeen is de deelname aan de buitentrainingen en thuistrainingen redelijk hoog.”

 

“Als personal training studio willen we een inspirator zijn voor onze klanten. De focus ligt dan ook op kennisoverdracht. We houden de klanten een spiegel voor en helpen ze om preventief bezig te zijn met een gezonde leefstijl, binnen hun mogelijkheden. We kunnen en willen voor zowel actieve als inactieve mensen een hoop betekenen.”

 

BeneFIT Studio is een aantal maanden geleden begonnen met online masterclasses over diverse onderwerpen: trainen, bewegen, voeding en stress. “We verzorgden een masterclass over feiten en fabels van voedingsproducten, maar ook hoe je fit blijft tijdens de feestdagen en tijdens het thuiswerken. Op die manier willen we onze leden kennis meegeven over hoe ze hun leefstijl zo optimaal kunnen inrichten. De focus ligt bij ons niet op het zo hard en intensief mogelijk trainen, maar meer hoe je je leefstijl zo kunt inrichten dat je een gezonde balans krijgt. We proberen mensen kennis mee te geven en op basis daarvan in ieder geval bewustwording te creëren in de keuzes die ze maken. Door de verantwoordelijkheid bij hen neer te leggen, maar ze wel de tools aan te reiken zodat ze bewust bezig zijn met wat ze doen. Onze masterclasses worden online gegeven aan leden. Niet-leden kunnen zich hier tegen betaling voor inschrijven.”

 

share