‘Luchtkwaliteit gaat het kaf van het koren scheiden’ (vervolg)


Een veilige sportomgeving creëren zit in het DNA van Van Rheenen Sport, aangesloten bij de VES. Jan-Willem van Rheenen investeert al sinds 2008 in de veiligheid van zijn sportaccommodaties, waaronder een zwembad en een fitnesscomplex. Door de coronapandemie besloot hij ook te investeren in een nieuw, geavanceerd luchtzuiveringssysteem voor het fitnessgedeelte. “Het plan lag er al sinds 2016. Dat hebben we de voorbije maanden uitgevoerd. We filteren en zuiveren nu de lucht met een factor 5 groter dan is voorgeschreven.”

 

Jan-Willem van Rheenen hamert wel op het onderhoud van het systeem. “Ik vind dat een logboek verplicht moet worden voor fitnessclubs. Laat maar zien dat je daadwerkelijk onderhoud doet en dat bijvoorbeeld de filters periodiek worden vervangen. Je kunt wel een mooi systeem hebben, maar als het niet wordt onderhouden creëer je een schijnveiligheid voor je klanten.”

 

Veel promotie voor de luchtkwaliteit in zijn fitnessclub maakt Van Rheenen Sport overigens nog niet. “Onze filosofie is dat we eerst willen aantonen dat iets werkt en succesvol is. Als we dat hebben gedaan, treden we er mee naar buiten. Dat hebben we eerder gedaan met bepaalde trainingsvormen en dat doen we nu ook met het nieuwe luchtzuiveringssysteem. Maar het begint hier in Almere wel al rond te zingen. Iemand die verantwoordelijk is voor verzorgingshuizen in Almere heeft al geïnformeerd naar ons systeem.”

 

 

share