Hét moment voor een radicale transformatie
naar een gezonder Nederland! (vervolg)


Er is al veel wetenschappelijke informatie beschikbaar, vanuit onder andere de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), de Gezondheidsraad leefstijlrichtlijnen, Voedingscentrum en Leefstijlgeneeskunde. Onderzoek vanuit Nieuwe Gezondheid in het Europese New Health project (www.new-health.eu). Ook de nationale preventie beweging (www.hoedoejedat.nu) reikt inzichten aan, zoals ook de vele onderzoeken onder de 'Blue Zone' gebieden. We kunnen 7 tot 10 jaar langer leven dan gemiddeld. Maar belangrijker nog: mensen in de blue zone gebieden hebben geen 19 jaar last van chronische aandoeningen aan het eind van hun leven, zoals wij dat gemiddeld genomen hebben, maar slechts 3 jaar. Gezien de voorspelling van het RIVM dat overgewicht en obesitas blijft toenemen tot meer dan 62% in 2040, moeten we er toch alles aan doen om dat tij te keren. We hoeven niet te wachten op de politiek. Ik ben in de pen gekropen en gestart, samen met een aantal experts, met het schrijven van het Weerstand Optimalisatie programma. Een vrij beschikbaar programma voor iedere burger, maar wellicht het ideale ‘recept’ om aan te reiken aan ieder lid?

 

Acht delen weerstand optimalisatie programma

Vooralsnog zijn er acht delen geformuleerd: hoe werkt ons immuunsysteem, welke vitaminen en mineralen versterken ons immuunsysteem en waar zitten ze in, onze weerstand opbouwen met antioxidanten, meer weerstand met de Schijf van 3 van bewegen, afremmen van sarcopenie, hogere weerstand met goede slaap, rust en mentale ontspanning en het optimaliseren van zelfredzaamheid en eigen regie.

 

Ben je een professionals en wil je het Weerstand Optimalisatie programma aan je leden gratis aanbieden, mail dan gerust op j.vanheel@efaa.nl, dan mail ik je alle delen die al klaar zijn. Want die radicale transformatie naar een gezonder Nederland, daar zijn heel veel professionals voor nodig die de informatie uitdragen!


John van Heel

EFAA opleidingen

www.efaa.nl

www.hoedoejedat.nu

 

share