UV-C-lampen in sportomgeving om corona te bestrijden (vervolg)


Toby Timmers, eigenaar van ’t Klaslokaal, is ervan overtuigd dat UV-C-lampen een waardevolle bijdrage leveren aan het desinfecteren van de lucht in de bovenste delen van de trainingsruimtes. “We hebben een nieuw concept ontwikkeld: een gedesinfecteerde sportschool, waar onze leden gemakkelijk kunnen sporten op 1,5 meter afstand, zonder zich zorgen te maken dat ze te dicht bij anderen staan. Naast uitstekende ventilatie hebben wij vier Philips UV-C-desinfectie Upper Air-units in de sportschool geplaatst. Die desinfecteren de doorstromende lucht in de bovenste delen van een kamer.”

 

Volgens Toby Timmers reageren klanten ‘heel enthousiast’ op de UV-C-lampen. “Het gevoel dat ze veilig kunnen sporten, is heel belangrijk geworden. Mensen vragen daar ook naar. Er is veel angst om besmet te raken, zeker bij bepaalde leeftijdsgroepen. Bovendien ervaren ze dat er in onze club veel zuurstof is. Dat is prettig, dat bevordert het sporten en bewegen. Ik verwacht dat de overheid in de nabije toekomst strengere eisen gaat stellen aan de luchtkwaliteit in fitnessclubs. Wij hebben daar al op ingespeeld, in die zin zijn we de tijd vooruit. Ik lees en hoor dat ook andere clubs met de UV-C-lampen aan de slag willen. Ik juich het toe dat wij een inspirerend voorbeeld voor collega’s in de branche kunnen zijn.”

 

De desinfecterende UV-C-lampen worden al langer in ziekenhuizen gebruikt om onder meer operatiekamers te ontsmetten. Volgens de producent breekt UV-C-verlichting het DNA of het RNA van micro-organismen af, inclusief dat van virussen en bacteriën. Daardoor kunnen virussen zich niet meer vermenigvuldigen en wordt het virus onschadelijk. De UV-C-stralen worden voornamelijk horizontaal ter hoogte van het apparaat en naar boven toe uitgestraald. Dit maakt het mogelijk om de lucht in de bovenste delen van de ruimte te desinfecteren, terwijl de activiteiten onder het gebied waar het apparaat actief is gewoon kunnen blijven doorgaan.

 

 

 

share