Thema-6: thuis trainen is en blijft populair (vervolg)

 

  1. Ten eerste dat de branche zich heel goed kan aanpassen aan nieuwe situaties. En dat ondernemers en trainers zich aanpassen op basis van nieuwe verdienmodellen.
  2. Ten tweede dat wij van veel klanten hebben vernomen dat ze door deze periode noodgedwongen creatief thuis bleven trainen. Dit heeft tot veel nieuwe inzichten geleid qua trainingsvormen en dat de sportschool niet altijd nodig is om fit, gezond en/of sterk te blijven. Thuis trainen kan en blijft een groter aandeel houden dan dat het was. De afgelopen maanden is de vraag-aanbod-cyclus verstoort door afgedwongen regels die naar wij verwachten de vraag van de consument de komende jaren zal blijven veranderen. De hele crisissituatie en ad hoc veranderingen hebben een betaald bewustzijn gecreëerd. Hier moet je op blijven inspelen, anders mis je de boot.
  3. Een ander bijkomend voordeel van de afgelopen ‘COVID-19-crisis’ is dat het belang van een gezond gewicht en een gezonde leefstijl van levensbelang is. De rol van preventie werd nog eens duidelijk gemaakt aan de hand van schrikbarende cijfers over vergrote kans op overlijden. Ook hier liggen kansen om als fitnessprofessional het nut van een gezonde leefstijl te blijven uitdragen. Sporten, bewegen en gezond eten en een gezonde leefstijl hebben niet alleen fysieke en mentale voordelen, maar ook een verminderde kans op overlijden. Dat kwam nu wel even heel dichtbij.

 

Jeroen van der Mark, MSc.

Eigenaar FIT.nl

 

 

 

 

 

share