Nieuwe PT studio ‘t Klaslokaal ‘volledig corona proof’ (lees verder)


Het coronavirus opende zijn ogen, geeft Toby Timmers toe. “Het businessmodel van mijn vrouwenclub Delphis was niet meer te handhaven door de nieuwe maatregelen. Het had geen zin en het was ook zakelijk onverantwoord om op die locatie met 30% bezetting weer te beginnen in juli. Bovendien vertoonde het pand ernstige constructieve gebreken, waardoor er sowieso moest worden uitgekeken naar een andere locatie. Ik heb daarom besloten om de club te ontmantelen. Met de groepslessen ga ik wel nog door, maar op een andere locatie. Het hele fitnessdeel stoot ik af.”

 

In Bloemendaal richt hij momenteel een nieuwe PT studio in. “Ik heb goed gekeken naar de maatregelen die je als clubeigenaar moet nemen om in deze tijd mensen veilig en verantwoord te kunnen laten sporten. Op basis van die voorschriften heb ik een geschikte locatie gevonden, waarin ik mijn PT studio volledig corona proof kan maken. Er komt een zeer geavanceerd ventilatiesysteem in, de studio wordt zo ingericht dat afstand houden van elkaar geen enkel probleem is, er komen geen douches in, er zijn meerdere afgeschermde ruimten zodat onze professionals geen materialen van elkaar hoeven te gebruiken of uit te wisselen, alles gaat op afspraak, we willen HD-camera’s in het pand ophangen voor Zoom lessen, we gaan ook buiten faciliteiten aanbieden.”

 

Toby Timmers heeft ook het verdienmodel anders ingericht. “In de club in Haarlem was ik iedere maand een flink bedrag kwijt aan energiekosten. In het pand in Bloemendaal betaal ik alleen energiekosten als er daadwerkelijk wordt gesport. We zijn ook alleen geopend als er klanten zijn. Kortom: het is veel efficiënter georganiseerd. Ik heb alleen kosten als ik ook inkomsten heb. Een heel overzichtelijk businessmodel.”

 

 

 

share