Rondje Fitnessmarkt

 

Gezonde leefstijl belangrijk thema, ook voor mensen met een vorm van reuma

Dit jaar is een bewogen jaar (om maar in de termen te blijven) op allerlei vlakken. Wij, bij NL Actief, zijn er dan ook trots op om dit jaar, samen met ReumaNederland en andere kennispartners, een keurmerk op te zetten voor mensen met een vorm van reuma. Deze doelgroep is groot en heeft professionele aandacht nodig. Ook voor hen is een gezonde en actieve leefstijl van belang. Als wij hun plezier in bewegen kunnen vergroten, met een professionele aanpak, dan is dat een uitgelezen kans. Deze doelgroep bestaat uit méér dan 2 miljoen mensen in Nederland en iedereen heeft in zijn/haar centrum wel mensen trainen met een vorm van reuma. Dat de interesse in het begeleiden van mensen met reuma hoog is, bleek ook wel tijdens de bijeenkomst op 12 maart, jongstleden. Nu gaan we doorpakken en worden de opleidingen geschreven, zodat wij in het najaar dit kunnen aanbieden aan de NL Actief Preventiecentra en Preventiecentra in wording. Als centrum kan je je hiermee op de kaart zetten en mooie samenwerkingsverbanden aangaan met overheid (gemeente), eerstelijnszorg en andere zorg- en welzijnsorganisaties. En bovenal mensen met reuma helpen om ook in beweging te blijven.

Centra die aangesloten zijn en zich willen ontwikkelen als NL Actief Preventiecentrum kunnen contact opnemen met Anika Kuiper:

a.kuiper@nlactief.nl

NASM Partnership EFAA en Sport&People!

De NASM Personal Training opleiding wordt internationaal al jaren gezien als de ‘golden standard’ van personal training opleidingen. Het OPT (Optimum Performance Training) model is al door tientallen PT opleidingen gekopieerd en wordt door honderdduizenden personal trainers, met succes toegepast. EFAA opleidingen is al meer dan 10 jaar de Nederlandse Educatie partner van NASM en verzorgt deze opleiding op 7 verschillende locaties. Vanwege het grote succes van de opleiding en de nieuwe samenwerking in opleidingen tussen EFAA opleidingen en Sport & People, komen daar vanaf het najaar 2020 liefst 4 locaties bij.

Lees verder

Opleiders fitnessbranche fuseren tot Fitness Education Group

Per 1 juni 2020 zijn vijf bedrijven uit de fitnessbranche samengegaan in de Fitness Education Group (FEG), te weten: EFAA opleidingen, Sport&People, BlackBoxPublishers, BlackBoxAcademy en LAPT Business Coaching. De centrale gedachte achter deze fusie is dat het aanbieden van een gecombineerd opleidingsprogramma, voor zowel beginnende als gevorderde fitness professionals, grote voordelen voor de cursisten biedt.

Lees verder

 

25

share