Wordt fitness de gezondheidszorg van de toekomst?
Dat hebben we zelf in de hand! (vervolg)


Door het coronavirus en het maatschappelijk besef dat gezond leven het verschil kan maken, is het speelveld van aanbieders van gezonde leefstijl aan het veranderen. Partijen van buiten onze branche, variërend van gezondheidswinkels tot drogisterijen en NOC*NSF, hebben zich nadrukkelijk gemeld om ook mensen te helpen gezonder te leven. Dat moeten we toejuichen. Hoe groter het belang dat aan een gezond leven wordt gesteld, des te groter het maatschappelijk verdienmodel voor ondernemers - met en zonder eigen accommodatie - in onze sector kan worden.

Maar dan moeten we die handschoen als fitnessbranche wel oppakken. Er liggen grote kansen als het gaat om preventie en om het behandelen van mensen met een ziekte of aandoening. Deze laatste groep vult zich snel met mensen met corona. Niet alleen de mensen die in het ziekenhuis of op de IC zijn beland, maar ook degenen die thuis uitzieken. Dit zijn er naar schatting zo’n 100.000. Een landelijk revalidatieprogramma voor mensen die getroffen zijn door het coronavirus - onder regie van de NL Actief Preventiecentra en in samenwerking met zorgaanbieders - zou naadloos passen bij de ambitie van de fitnessbranche om zich ook te positioneren als gezondheidsbranche.

Dat geldt ook als het om preventie gaat. Met daarbij de kanttekening dat de grootste kansen liggen in een hybride aanbod: binnen én buiten het centrum. Mensen willen ook en steeds meer in de vrije natuur sporten en bewegen. Maar wel verantwoord en veilig. Kijk naar Zwitserland. Dankzij de coronapandemie is daar de ‘trimbaan’ weer ongekend populair. Bij de Stichting Vitaparcours - in de jaren zeventig vernoemd naar de sponsor in Zwitserland - stijgt het aantal aanvragen voor trimbanen weer. De fitnessbranche kan haar kennis ook aanbieden in de vorm van een trimbaan, met verantwoorde programma’s en veilige oefeningen. Dat vergroot bovendien de zichtbaarheid van de branche als aanbieder van gezonde(re) leefstijl.

Wordt fitness de gezondheidszorg van de toekomst? Dat hebben we zelf in de hand!

Webshop NL ActiefDe primaire onderdelen waarmee je jouw club kunt inrichten volgens het coronaprotocol vind je in de webshop van NL Actief. Posters, banners, vloerstickers en straatstickers zijn online te bestellen. Leden van NL Actief ontvangen 15% korting op deze artikelen. Zij worden bij het invoeren van hun account-gegevens herkend, waardoor de korting automatisch wordt verrekend.

Klik hier om te bestellen

 

share