Peiling: wat is een intelligente
open-up voor fitnesscentra?

 

Na de intelligente lockdown is het tijd voor een slimme exitstrategie. Maar wat is een intelligente open-up voor de fitnessbranche in de zogeheten 1.5-meter samenleving? Met welke maatregelen kunnen we borgen dat mensen weer veilig en verantwoord kunnen sporten en bewegen in de centra én dat de fitnessprofessionals voldoende worden beschermd?

 

NL Actief heeft de afgelopen periode gewerkt aan een protocol verantwoord sporten voor fitnesscentra in deze coronatijd. Ook andere branches en sectoren werken aan zo’n protocol. We trekken daarin samen op met partners van het Platform Ondernemende Sport (POS) en stemmen af met NOC*NSF. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat coördineert de voorwaarden van openstelling.

 

Het protocol voor de fitnessbranche leggen we woensdag 15 april neer bij onze leden, met als doel om te inventariseren of zij nog een belemmering zien in de uitvoering. Want uiteraard moeten fitnesscentra het protocol wel kunnen hanteren, in het belang van de veiligheid en gezondheid van hun klanten én hun eigen medewerkers.

Doelstelling van het protocol is dat fitnesscentra - onder voorwaarden - na 28 april zo snel mogelijk weer open kunnen. Dat heeft onze absolute prioriteit!

18

share