Toolbox Bewegen als medicijn voor professionals (gratis) beschikbaar


In de ideale situatie beschikt elke professional die iemand adviseert, begeleidt, behandelt of coacht, de basiskennis van primaire preventie. Wat zijn de essentiële inzichten op gebied van Bewegen als medicijn, voeding als medicijn en je brein als medicijn? Vanuit die basiskennis, ondersteund met bewustwordingsmateriaal, kan elke professional compact en efficiënt mensen inspireren en motiveren een gezonde switch te maken in hun leefstijl. De fysiotherapeut kan dat tijdens zijn/haar behandeling, de praktijkondersteuner in zijn/haar spreekuur, de fitnesstrainer en personal trainer tijdens hun intake, de leerkracht op de lagere scholen tijdens de les en zelfs de pedagogisch medewerker en WMO consulent kunnen mensen uitnodigen een gezonde stap te maken en bewustwordingsmaterialen aanreiken.

 

In de eerste fase van de preventie beweging gaan alle samenwerkende partijen van de preventie beweging de kennis van professionals in de eigen sector optimaliseren. Trainers, instructeurs, personal trainers en coaches die werkzaam zijn in de fitnessbranche krijgen bijscholing, een bewustwordingspakket en tools ter beschikking om o.a. de nieuwe beweegrichtlijn gemakkelijk onder de aandacht te brengen, in hun advies mee te geven en mensen waar nodig hierin te begeleiden. Een volgende fase is de verbinding van andere professionals, vanuit bijvoorbeeld de zorg, HR, onderwijs, overheid en andere sporten.

 

Vanaf nu is de Bewegen als medicijn toolbox gratis beschikbaar voor alle professionals. Wil je er gebruik van maken, mail ‘interesse in gratis toolbox BAM’ naar info@nieuwe-gezondheid.nl.

 

 

share