Sacramento Eco Fitness:
sporters betalen de energierekening met zweet

 

Bij Sacramento Eco Fitness wordt de energierekening betaald…met het zweet van de leden. Het concept is vrij eenvoudig. De groene fitnessclub in de hoofdstad van de staat Californië is uitgerust met 16 speciaal ontworpen SportsArt-hometrainers die een standaardstekker met drie stopcontacten gebruiken om de stroom terug in het stroomnet te duwen. “Uiteindelijk zullen onze leden in staat zijn om voldoende watt elektriciteit op te wekken om een heel stadsblok te voeden”, zegt eigenaar en trainer Jose Avina.

 

Hij ziet nu al dat de energierekening van zijn club is gedaald naar bijna 0 dollar. “Onze leden investeren in hun gezondheid, leveren een bijdrage aan een schonere wereld én betalen onze energierekening.”

 

Sacramento Eco Fitness is de eerste door mensen aangedreven fitnessclub in Californië. “Wat onze club zo speciaal maakt, is dat leden tijdens elke training niet alleen in de beste vorm van hun leven komen, maar ook een bijdrage leveren aan het verbeteren van het milieu. Elke keer dat ze sporten op onze Eco-Power-cycli, genereren ze watt die de club van stroom voorziet. We slaan de gegenereerde watt op om de club tijdens de daluren van stroom te voorzien. Een enkele training met SportsArt-apparatuur kan meer dan 160 watt elektriciteit produceren, dat is genoeg om een lamp van stroom te voorzien. Met human energy kunnen we onder meer onze tv’s, airco’s, computers en licht voeden met genoeg energie.”

 

+ lees verder

28

share