Uitgeverij Elmar, John van Heel en professionals
brengen Nederland in beweging


Iedereen kan zijn of haar biologische leeftijd verlagen, langer leven en als senior gezonder en vitaler zijn. In gebieden waar ze het ‘leefstijl- en beweegrecept’ al toepassen, treden chronische klachten gemiddeld pas zestien jaar later op. Bovendien worden daar de inwoners gemiddeld zeven tot tien jaar ouder.

De ‘geheimen’ van gezonder leven en gezonder ouder worden, zijn al lang geen geheimen meer. Elke arts kent de onomstreden cijfers. Meer dan 80% van diabetes, hart- en vaatziekten, overgewicht en obesitas zijn te voorkomen als we het leefstijl- en beweegrecept toepassen. Maar hoe werkt dat dan in de praktijk?

Over die vraag buigt John van Heel, leefstijl- en mentaal coach, auteur, en docent/spreker, zich al 35 jaar. Hij is met al zijn ervaring de grondlegger van Nieuwe Gezondheid, Bewegen is medicijn en de Leefstijl als medicijn coach opleiding. Zijn aanpak en visie stemt overeen met de, sinds januari 2019 aangeboden GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie) voor obesitas-patiënten. De eerste wetenschappelijk gevalideerde aanpak naar een gezonder gewicht en een gezondere leefstijl.

 

De volgende stap is van genezen naar voorkomen. Daarom presenteert Van Heel de kennis uit de GLI nu ook, in boekvorm, aan elke Nederlander die gezonder, vitaler, fitter en ouder wil worden, maar ook aan professionals die gezond leven willen adviseren. Hij bundelt zijn kennis en ervaring in drie boeken, waarvan de eerste in oktober 2019 verschijnt. De titel wordt Bewegen als medicijn, hoe doe je dat? In 2020 volgen ‘Voeding als medicijn, hoe doe je dat?’ En daarna ‘Je Brein als medicijn, hoe doe je dat?’

 

Wil je het boek reserveren, mail dan naar info@hoedoejedat.nu

 

 

 

share