Fitness team training: Van Fitness naar Premium Fitness

Bewegen is medicijn, dat weten we inmiddels wel allemaal, maar hoe passen we dat ‘medicijn’ toe vanuit de club, met het fitnessteam? Hoe zorgen we ervoor dat alle trainers de beweegrichtlijn toepassen, op één lijn zitten wat advisering en begeleiding betreft van o.a. overgewicht begeleiding, maar ook wat reguliere fitness begeleiding betreft? Hoe kan je een spurt nemen van fitness naar premium fitness, daar gaat deze training over.

De inhoud van deze Premium Fitness training is 1. Een afstemming met het (afdelings)management over organisatie- en kwaliteitaspecten zoals overleg, communicatie, rapportage, onderhoud, klachtenverwerking, begeleidingsstructuur nieuwe leden, het Start Veilig Bewegen protocol en een Premium fitness trainers reglement.

 

In de fitness team training zelf, die op locatie plaatsvindt, worden aspecten die zijn voorbereid met het management meegenomen en worden Bewegen als medicijn thema’s besproken, zoals het actief en gezond leven ‘recept’, het wat, waarom en hoe van verschillende beweegvormen, bewegen als medicijn, hoe doe je dat met (verschillende ziekten) en de 7 essentiële inzichten van Bewegen als medicijn. Verder wordt het fitness team getraind om op een lijn te komen op gebied van starten met fitness, optimaal effectieve en veilige spiertraining, bewegen om af te vallen en fitness voor een gezonde rug.


De training duurt 4 uur en vindt plaats in de club.

Klik hier voor meer informatie.

 

 

share