Adam Boesel: ondernemer en innovator in groene fitness

 

The Green Microgym werd in de markt gezet door Adam Boesel, een leraar op school die personal trainer werd en in 2008 zijn eerste sportschool oprichtte in Portland, in de Verenigde Staten. Toen hij zijn businessplan voor zijn club schreef, dacht hij ‘zou het niet geweldig zijn als de leden elektriciteit konden opwekken tijdens het sporten?’

 

Boesel verdiepte zich in die materie en ontdekte dat er nog geen ‘groene fitnesscentra’ waren. “Ideeën genoeg, maar geen uitgewerkte businesscases. Dat gaf mij een extra impuls om een club in te richten op basis van duurzaamheid. Dat was in 2008. Inmiddels zijn we elf jaar verder en nu pas begint de fitnessbranche meer interesse te tonen in duurzaamheid en circulaire economie. Het is een lange weg geweest, maar ik ben ervan overtuigd dat fitnesscentra een wezenlijke bijdrage kunnen gaan leveren aan een duurzame wereld. Het is een kwestie van lange adem.”

 

In 2008 kon geen enkel bedrijf Adam Boesel een ‘schone en betaalbare manier’ aanbieden om een kleine sportschool groen te maken. “Ik ben noodgedwongen zelf op zoek gegaan naar een manier om fitnessapparaten om te zetten in stroomgeneratoren en deze op het stroomnet aan te sluiten. Verschillende prototypes later ontwierp ik de eerste bike die gekoppeld werd aan het stroomnet. Zo kon ik de energie van de sporters omzetten naar stroom.”

+ lees verder

20

share