14 duurzaamheidtips van
Green Fitness Studio in Brooklyn

 

Green Fitness Studio in Brooklyn is trots op haar positionering als milieuvriendelijk fitnesscentrum en daagt zichzelf voortdurend uit om haar studio milieuvriendelijker en energiezuiniger te maken. “In elke ontwerpfase hebben we gezocht naar manieren om milieuvriendelijker te zijn. Deze houding is terug te vinden in elk aspect van onze studio: van de lakens die we gebruiken op onze massagetafels tot aan de groenten in onze sapbar.”

 

Op deze wijze geeft Green Fitness Studio invulling aan duurzaamheid:

1. Bamboevloeren in onze groepsfitness studio's

Bamboe is één van de meest duurzame producten op de markt. Bamboe kan in drie en een half tot zeven jaar teruggroeien tot volwassen vezel, eik heeft hiervoor ongeveer 120 jaar nodig.

 

2. Gerecyclede rubbervloeren in de trainingszaal

De vloer in het trainingsgedeelte is gemaakt van gerecycled rubber, dit zijn meestal oude rubberen banden. Door een gerecyclede rubbervloer te gebruiken, voorkomen we dat schrootrubber op vuilstortplaatsen terechtkomt maar zorgen we er juist voor dat het goed wordt gebruikt als duurzame en groene vloer.

 

3. Gereviseerde en zelf aangedreven fitnessapparatuur

Het gros van onze fitnessapparaten is opgeknapt en werkt alsof het gloednieuw is. In plaats van nieuwe apparatuur aan te schaffen, hebben we gekozen voor opgeknapte apparaten die anders zouden zijn weggegooid. Door gereviseerde fitnessapparatuur te gebruiken, houden we afval weg van de stortplaatsen. Veel van onze apparaten werken op eigen kracht. Dit betekent dat ze niet op het stopcontact zijn aangesloten en dus niet constant elektriciteit gebruiken. Ze worden alleen ingeschakeld wanneer ze worden gebruikt. Hierdoor zijn ze energiezuiniger dan traditionele trainingsapparatuur.

 

4. We hebben een levend dak

Buiten op het dak bevindt zich een oppervlakte van 185 vierkante meter die bedekt gaat worden met zode. Door ons levende dak verbruiken we minder energie om de sportschool te koelen en het dak fungeert ook als een substraat voor vervuiling om zich te vestigen en te ontgiften. Levende daken besparen ook regenwater en verminderen de afvoer van regenwater.

 

5. Onze badkamers zijn voorzien van infraroodsauna’s

Infraroodsauna’s zijn 40% tot 50% energiezuiniger dan hete rots- of stoomsauna’s en helpen het lichaam te ontgiften en gewichtsverlies te bevorderen.

 

6. Onze badkamers besparen water

Onze dubbele spoeltoiletten, zogenaamde ‘low-flow’ kranen en ‘low-flow’ douchekoppen, besparen allemaal water zonder de douche-ervaring te verminderen. Apparaten met laag debiet verminderen het waterverbruik met de helft. Ons water wordt bij de bron gefilterd, dus elke druppel van de douche naar de gootsteen is schoon en geeft energie.

 

7. Herbruikbare waterflessen

We moedigen onze leden aan om herbruikbare waterflessen te gebruiken in plaats van plastic flesjes te kopen.

 

8. Ons gloednieuwe gepatenteerde ‘oude fietsen’ fietsenrek

Voordat je überhaupt onze deur binnengaat, zul je zien hoe de Green Fitness Studio constant op zoek is naar mogelijkheden om milieuvriendelijker te zijn. We namen oude fietsen die we van de vuilstort in Brooklyn haalden en brachten ze terug naar de straten van Bushwick, door met deze fietsen ons gepatenteerde nieuwe gepoedercoate fietsenrek te bouwen.

 

9. Om de sportschool te verlichten,
gebruiken we compacte fluorescentielampen

Compacte fluorescentielampen zijn energiezuiniger dan traditionele fluorescentielampen.

 

10. Ons mooie, met glas omsloten atrium
maakt gebruik van warmtespiegelglas

Warmtespiegelglas houdt warme en koele lucht vast, waardoor we de energie die nodig is om de sportschool te verwarmen of te verkoelen, kunnen verminderen.

 

11. Als een nieuw lid wordt aangemeld,
gaat dit via ons papierloze contractsysteem

Met dit systeem houden we alles elektronisch bij en verminderen hierdoor ons papierverbruik.

 

12. De handdoeken

We wassen de gymhanddoeken in onze efficiënte wasmachine en droger. We gebruiken ook een milieuvriendelijk wasmiddel bij het wassen van onze handdoeken.

 

13. Onze milieuvriendelijke computers met touchscreen
gebruiken 48% minder stroom

Computers met een aanraakscherm hebben slechts 200 watt vermogen nodig. Dat bespaart tot 48% energie in vergelijking met HDTV, waardoor de perfecte balans tussen efficiëntie en energieverbruik wordt bereikt.

 

14. Lokaal, biologisch en duurzaam is het thema van onze sapbar

We werken samen met lokale boeren en onze lokale voedselcoöperaties om vers, gezond en bewust gegroeid voedsel naar het bord van onze sporters te brengen. We moedigen onze gasten aan om te dineren, maar bieden ook milieuvriendelijke take-home bakjes aan voor mensen die onderweg zijn.

 

 

14

share